2023. november 9., 15:55

A mentőállomások hálózatának reformján dolgozik az egészségügyi minisztérium

A mentőállomások hálózatának reformján dolgozik az egészségügyi minisztérium. A tárca a Zsolnai Egyetem elemzésére vár – tájékoztatott csütörtökön Zuzana Dolinková (Hlas-SD), a tárca vezetője.

Dolinková
Fotó: TASR

Dolinková tájékoztatása szerint a reform végrehajtása a feltétele annak, hogy megérkezzen a helyreállítási terv ötödik részlete.

Várjuk a Zsolnai Egyetem elemzésének eredményét, annak alapján dolgozzuk ki és nyújtjuk be a javaslatot. Ez az egyik mérföldkő, amit teljesítenünk kell. Dolgozunk rajta

- zárta a miniszter.

A Szlovákiai Kórházak Szövetsége és a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása rámutatott, a reformra azért van szükség, hogy megkezdődhessen a kórházhálózat optimalizálása, ezért az intézkedés elhalasztását kérik.

A reform célja az új hálózat kiépítése, amely földrajzi szempontból megfelelően osztja el a mentőállomásokat. A mentőállomások hálózata a kórházhálózat optimalizálásának része lenne.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.