2018. július 5., 14:01

Nem kopik fel az álluk: ennyit kerestek tavaly a politikusaink

A három legmagasabb közjogi méltóság közül tavaly a köztársasági elnöknek volt a legtöbb jövedelme: 373 176 euró. Őt a házelnök, Andrej Danko követi, aki 331 930 euró bevételt könyvelhetett el. Peter Pellegrini akkor még csupán miniszterelnök-helyettes volt, az ő jövedelme 51 362 eurót tett ki.

Andrej Kiska
Médialapozó
Fotó: TASR

Robert Fico, a Smer-SD elnöke és egyúttal volt miniszterelnök tavaly saját bevallása szerint 57 964 eurót keresett.

Andrej Danko
Andrej Danko
Fotó:  TASR

Az államfő hivatalából kifolyólag mintegy 112 ezer eurót kapott, a több osztalékokból jött össze. Emellett ingatlanai vannak, különböző cégekben van részesedése, részvényei vannak a befektetési alapban, sőt tartoznak is neki.

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini
Fotó:  MTi

Danko 47 ezer eurót kapott tisztségéből kifolyólag, viszont eladott egy 285 ezer eurós ingatlant, emellett lakóházakat, lakást, beépített telkeket, szőlőket, garázsokat birtokol. Több autója, egy társaságnál kereskedelmi részesedése van, emellett műalkotások, ékszerek és egyéb érték tárgyak vannak a tulajdonában. A két miniszterelnök vagyonbevallása ennél jóval szerényebb, jobbára egy-egy ingatlanra, személygépkocsira, szőlőre, vikkendházra korlátozódik.

Robert Fico
Robert Fico

Andrej Kiska
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.