2018. szeptember 3., 11:45

A kormányfő tanévnyitó üzenete a polgármestereknek

A települések polgármestereinek tudatosítaniuk kellene, hogy az oktatásügy csak félig van az állam és a kormány kezében, a másik feléről a saját költségvetésükből nekik kell gondoskodniuk. Erről Peter Pellegrini miniszterelnök beszélt Tótgurabon a helyi általános iskola és óvoda tanévnyitóján.

pellegrini-iskola.jpg
Fotó: TASR

A kormányfő rámutatott, hogy a község egyike azoknak a településeknek Pozsony környékén, ahol fokozatosan nő a lakosság és a gyermekek száma. A gurabi polgármester szerinte időben reagált erre a fejleményre és tudatosította, hogy az infrastruktúra mellett az oktatásügybe is be kell fektetni. Az önkormányzat igyekezetének köszönhetően kerülhetett sor az iskola bővítésére, az osztályok számának növelésére.

Pellegrini felhívta a figyelmet, hogy a polgármestereknek az iskolák mellett az óvodákkal is törődniük kell. A kormány érdeke, hogy elegendő anyagi fedezetet találjon a városok és falvak számára, hogy bővíthessék az óvodák kapacitását, és így törvényileg is kötelezhetnék a szülőket, hogy gyermekeiket küldjék legalább egy évre az óvoda utolsó évfolyamába az iskola előtt.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.