2018. november 2., 11:10

A Kiska ügyében ítélkező bíró bejelentette lemondását

Miroslav Radačovský, az Andrej Kiska államfő perében ítélkező bíró a Plus 7 dní hetilap információi szerint bejelentette Gál Gábor (Most-Híd) igazságügy-miniszternek a lemondását.

radacovsky.jpeg
Fotó: TASR
A hetilap információi szerint a bíró elsősorban azért távozik, hogy ne merüljön fel kétség a döntéshozatal pártatlanságával kapcsolatban. Az ügyben még nem született jogerős ítélet.

„Az önreflexió keretében, felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy az ítélet kidolgozását követően, tehát a 30 napos határidő lejárta után írásban jelentem be a köztársasági elnöknek, hogy lemondok a bírói tisztségről” – idézte a Plus 7 dní a bíró igazságügy-miniszternek küldött levelét.

Kiska elvesztette a Nagyszalók község határában található telkek ügyében folytatott pert, az ítélet nem jogerős. A bíró, Radačovský a médiában az elnököt közvetve arra szólította fel, hogy az ítélethirdetés után mondjon le hivataláról. A kijelentéseit az igazságügy-miniszter és Lenka Praženková, az SZK Bírói Tanácsának elnöke is vizsgálta annak eldöntése végett, hogy indítványozzanak-e fegyelmi eljárást.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.