A királyfiakarcsai Kurucz Klaudia lett a Felvidék Szépe

hirek.sk 2017. augusztus 13., 11:24
NEMESHODOS. A hét végén rendezték meg Nemeshodosban a Felvidék Szépe döntőjét, ahol a korábbi válogatókon a legjobb eredményt mutató lányok mutathatták be szépségüket és felkészültségüket. Idén a királyfiakarcsai Kurucz Klaudia lett a Felvidék Szépe. Az első udvarhölgyének a nagykaposi Rapács Grétát választották, a második udvarhölgy a füleki Szvorák Lilla lett.

A verseny résztvevőinek a többfordulós válogató versenyeken a szépségükön kívül egyéb területeken is bizonyítaniuk kellett, hogy kiemelkednek az átlagos tehetségű és szépségű lányok sorából.

A döntőben tizenkét lány mutatta meg legszebb oldalát a zsűri tagjai és a közönség előtt. A zsűri tagjai kiegyensúlyozottnak látták a mezőnyt. Úgy látják, a legjobbak a nemzetközi porondokra is eljuthatnak modellként.

„Az első három helyezettnek nagyon jók az esélyeik, hogyha belefektetnek munkát, és ezt akarják csinálni, akkor nekik nagyon jó esélyük van, hogy nemzetközi téren sikereket érjenek el. A többi lánynak pedig úgy vélem, ha még koncentrálnak, és a jövőben készülnek erre, felkészítik magukat, van esélyük arra, hogy sikereket érjenek el - mondta portálunknak Varga András  a zsűri tagja, a Mr. Junior Ambassador első helyezettje.

A verseny szervezése negyedik alkalommal is sok kihívás elé állította a rendezőket, bár a korábbi évek tapasztalatai könnyítették a munkájukat. A versenyt első alkalommal rendezték meg szabad téren, így most az eleredő eső nehezítette a dolgukat. 

Kiss Kósa Annamária  főszervező, a zsűri elnöke elárulta, nem minden jött ki a számításaik szerint, de az eredménnyel elégedett. "Úgy gondolom, a zsűri nagyon helyesen döntött, örülök a végeredménynek. A lányok annyira becsületesen végigcsinálták a versenyt és annyira büszke vagyok rájuk, hogy kitartottak még a rossz idő ellenére is, és nem zavarta őket még az sem, amikor vizes talajon, esőben kellett a koreográfiákat végigtáncolniuk.”

A szervezők legfontosabb célja a versennyel az volt, hogy olyan tudást és felkészültséget tudjanak adni a versenyben résztvevő lányoknak, amelyet a későbbiekben is kamatoztatni tudnak modellként a szépségszakmában.

Kiss Kósa Annamária szerint nem csak a döntőre készültek a lányokkal, hanem a közös munkára is. "Nagyon sok partnerrel felvettük a kapcsolatot és munkalehetőségeket tudunk a lányoknak a jövőben kínálni. Úgyhogy mindenképp folytatni fogjuk a munkát, ez csak a kezdet volt. Főleg az első három helyezettel, velük mindenképp továbbra is szerződésben maradunk, és nagyon sok munka vár ránk” - fogalmazott a zsűri elnöke.

A második udvarhölgy a füleki Szvorák Lilla lett, aki első alkalommal jelentkezett ilyen versenyre, korábban a modellszakmába sem kóstolt még bele. Úgy tervezi, a továbbiakban is elsősorban a tanulást folytatja, hogy egy biztos szakmája legyen, amit szeret, emellett hobbiként a modellszakmában is szeretné kipróbálni magát.

            Szvorák Lilla az Infinity ruhamárka és a Koka Wedding Design fotózásán 

„Számomra a legnagyobb kihívás a járásnak a megtanulása volt, mert nem nagyon tudok magabiztosan járni magas sarkúban, a második pedig az, hogy én eléggé visszahúzódó személyiség vagyok, korábban soha nem nyiltakoztam még, nekem eléggé ismeretlen ez a helyzet, de ezt is megtanultam, egy kicsit ebbe is belejöttem, ezért nagyon büszke vagyok magamra. Mindenképp szeretnék továbbra is foglalkozni a modellkedéssel, nagyon szeretem a fotózásokat, és remélem, egyszer majd sikerül egy nagyobb márka arcának lennem"  - mondta a füleki Szvorák Lilla, aki a versenyben a második udvarhölgy lett.

Az első udvarhölgy a nagykaposi Rapács Gréta lett, aki a Kassai Műszaki Egyetem környezetvédelmi szakán tanul, szívügye a környezetvédelem, de a modellszakma is vonzó számára.

          Rapács Gréta szintén a Pozsonyi Divatnapok kifutóján Koka Fashion ruhában

Szerintem az a lényege az egésznek, hogy önmagunkat kell adni, a saját személyiségünket. Nem érdemes magunkat megjátszani, mert előbb-utóbb úgyis kijön a saját személyiségünk. Eredetileg modell szerettem volna lenni, csak nem volt elég bátorságom ahhoz, hogy bevállaljam, ezért indultam szépségversenyen. Úgy gondolom, elég önbizalmat szereztem, úgyhogy valószínűleg kipróbálom magam a modellszakmában is” - mondta el terveit az első udvarhölgy, Rapács Gréta.

Természetesen minden lány azért indult a versenyen, hogy a korona végül az ő fejére kerüljön, de a felkészülés során igazi jó barátságok alakultak ki. A felkészülés során inkább egymás segítése volt jellemző, szinte minimális volt a rivalizálás, vallották a verseny résztvevői.

A korona végül a királyfiakarcsai Kurucz Klaudia fejére került, aki jelenleg Pozsonyban tanul nemzetközi kapcsolatokat, de a modellszakmában is próbálkozott, Japánban is dolgozott modellként. A díjjal jár az is, hogy még ebben az évben, Vietnamban a Miss Grand International 2017 versenyen képviselheti majd a régiót.

               Kurucz Klaudia a Pozsonyi Divatnapok kifutóján Koka Fashion ruhában

Már korábban is nagyon érdekelt a modellkedés, amikor ebbe belecsöppentem még egy modellügynökségnél dolgoztam, de úgy döntöttem, hogy jelentkezem a Felvidék Szépe versenybe, mert ez egy szélesebb kör, és több kategóriában tudom megmutatni, hogy mik is az erősségeim, az előnyeim. A következő pár hét még azzal fog telni, hogy készülök a diplomamunkám megvédésére, és a sikeres államvizsgámhoz még nagyon sokat kell tanulnom, de ezután teljes erőbedobással készülni fogok arra, hogy Vietnamban a maximumot nyújtsam, és persze még tudjam továbbvinni a Felvidék Szépe győztesének vonalát” - mondta Kurucz Klaudia, a Felvidék Szépe 2017 verseny nyertese.

A Felvidék Szépe koronáját a tavalyi nyertes, Kovacsics Karmen adta át, aki az elmúlt egy év alatt megtapasztalhatta, mit ad a nyertesnek a Felvidék szépének lenni.  

Ez alatt az egy év alatt próbáltam mindent kihozni abból, hogy a szépségiparban benne maradhassak, viszont most úgy érzem, hogy eljött az idő arra, hogy váltsak, hogy ezt magam mögött hagyjam, és hogy egy kicsit komolyabb pályára lépjek a tanulás szintjén, a munka terén. De mindig is úgy fogok visszagondolni erre az időszakra, hogy egy nagyon szép szakasza volt az életemnek. Eljött az idő arra, hogy átadjam a koronát, és úgy gondolom, a megfelelő lány fejére került a korona" - fogalmazott Kovacsics Karmen,  a 2016-os Felvidék Szépe.

A legjobb eredményt elérő lányok életében most sok munka, fotózás, a divatszakma megismerése és jótékonysági munka vár. Egy éven belül kiderül majd, ki bírja a kemény tempót, amit ez a pálya diktál. A legkitartóbbakat várja majd a csillogás, ami szintén a személyiség kemény próbája, mennyire tudnak megmaradni olyan embernek, amilyenek az út kezdetén voltak.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS