2018. május 30., 12:33

A kampánykiadásokat már nem tüntették fel

A KTAG nevű cég 15 javított adóbevallást adott be – írja a szerdai Hospodárske noviny. A napilap Andrej Kiska államfő családi vállalkozásának kiegészítő adóbevallásait az adóhivatal ellenőrzésével kapcsolja össze, amelyre 2017/2018-as év fordulóján került sor a KTAG cégnél.

Andrej Kiska
Fotó: TASR

Az utólag leadott adóbevallások már nem tartalmazták az elnökválasztási kampány kiadásait. Ezt az államfő szóvivője, Roman Krpelan is megerősítette. "A KTAG ügyvezetője arra utasította a könyvelőnőt, hogy csináljon új könyvelést és egészítse ki az adó összegét” – közölte.

A KTAG cég a 2013-as évért és a 2014-es év egy részéért összesen 172 000 euró adót fizetett ki utólag, néhány évvel később. A napilap emlékeztetett, hogy Kiska cégének már korábban is voltak problémái az adózással, mikor 2014-ben nem fogadták el a társaság 147 000 eurós adó-visszafizetési kérelmét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.