A járókelők ártalmatlanították a késes támadót

ma7 | MTI 2019. augusztus 13., 09:53

Késsel támadt járókelőkre egy ismeretlen férfi Sydney üzleti negyedében kedden, a támadót a járókelők ártalmatlanítottak. A kiérkező rendőrök őrizetbe vették, egy sebesültet pedig kórházba szállítottak. Később egy női holttestet is találtak a támadás helyszínéhez közel, és vizsgálják, hogy a két bűncselekmény között van-e összefüggés - jelentették ausztrál médiaforrások.

Fotó: TASR/AP

Gavin Wood felügyelő a The Sydney Morning Herald című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy egy nőt szállítottak kórházba, az állapota stabil.

Képgalériánk:
Fotó: TASR/AP

A támadás után hírügynökségek eltérő értesüléseket közöltek az áldozatok számáról: az AFP francia hírügynökség szerint a támadó - akinél konyhakés volt - a nőn kívül mást nem sebesített meg, a Hszinhua kínai és az EFE spanyol hírügynökség több sebesültről adott hírt. A Sky News nevű hírportál helyszíni tudósítója szerint egyelőre nem tudni az áldozatok számát.

Az EFE hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy

a támadót a rendőrök kiérkezése előtt a járókelők székek, ládák és fémrudak segítségével ártalmatlanították.

Ugyancsak a Sky News szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé, hogy „Lőjetek le! Meg akarok halni!”.

A riporter hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a fehér férfi elfogásakor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!” (Allah hatalmas), ám ezt hatósági források nem erősítették meg.

A hírportál sydneyi hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy

a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani.

A rendőrség azt közölte, hogy jelenlegi tudomásuk szerint a támadásnak nem volt előzménye.

A támadásról több videót az internetre is feltettek.

FRISSÍTVE:
A támadás után egy órával a rendőrség egy női holttestet talált egy épületben abban az utcában, ahol a késelés történt. „Az összes jelenlegi információnk arra utal, hogy a két bűncselekménynek köze van egymáshoz” - mondta az SBS ausztrál műsorszóró társaságnak adott nyilatkozatában Mick Fuller, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke, de a halott nőről több információt nem közölt.
Scott Morrison ausztrál miniszterelnök mikroblogján súlyos aggodalmát fejezte ki a támadás miatt, és együttérzését fejezte ki azokkal, akik érintettek voltak benne.

A rendőrség Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy egyelőre kerüljék el a támadás helyszínét, a környéket lezárták.

0 HOZZÁSZÓLÁS