A Ján Kuciak meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban van előrelépés

2018. május 9., 15:55
hirek.sk

Van előrelépés a Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban, a gyilkosság lehetséges forgatókönyveinek száma pedig csökkent. Erről Jaromír Čižnár főügyész tájékoztatott a szerdai sajtótájékoztatón.

201705271230380.cizn01.jpg

Ján Kuciak meggyilkolásával kapcsolatban kiderült: A gyilkosság célpontja ő volt, nem pedig a barátnője. A nyomozásban van előrelépés, a gyilkosság lehetséges forgatókönyveinek száma pedig csökkent – hangsúlyozta Čižnár. Azt, hogy milyen előrelépésről van szó, egyelőre nem akarta pontosítani. „Fel kell deríteni az ügyet, hogy ilyen aljasság még egyszer soha ne történhessen meg” – jelentette ki a főügyész.

Először a gyilkost akarjuk elkapni” – hangsúlyozta.

A nemzetközi csoport továbbra is nagy erőkkel nyomoz a gyilkosság ügyében. A közös szlovák-olasz nyomozócsoport kialakításáról szóló egyezményt április 18-án Hágában írta alá Jaromír Čižnár főügyész a partnereivel. Ezáltal egy nemzetközi nyomozócsoport jött létre, amely Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében nyomoz.
Mint azt Čižnár szerdán elmondta, az ilyen nyomozócsoport kialakítása hónapokig is eltarthat, most azonban ez körülbelül három hét alatt sikerült.

Az MF Dnes cseh napilap értesülése szerint videofelvételen is rögzíthették a feltételezett tettes mozgását, de az ügyészség erről a nyomozás érdekében további részleteket egyelőre nem hajlandó közölni.

Kövesse facebook oldalunkat is!