A hétvégén 118-szor riasztották a mentősöket hőség okozta rosszullét miatt

ma7 | TASR 2019. július 22., 18:02

A hétvégén 118-szor riasztották a mentősöket hőség okozta rosszullét miatt - közölte Alena Krčová, a Mentőszolgálat műveleti központjának (OSZZS) a szóvivője.

Fotó: Archívum

„A legtöbben, összesen 24-en, Eperjes megyében lettek rosszul, a legkevesebben pedig Zsolna megyében, ahol kilenc embernek kellett segíteni” – pontosított.

A mentősök ismételten arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy ügyeljenek rosszullét megelőzésére. 11:00 és 15:00 óra között nem ajánlott a napon tartózkodni, ezenkívül oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. A magas hőmérséklet mindenki szervezetét megterheli, a legnagyobb veszélyben azonban a gyermekek, az idősek és a betegek vannak.

A napon való tartózkodásunk idején nem szabad továbbá megfeledkeznünk a megfelelő fejfedő viseléséről. A folyadékpótlásnak folyamatosnak kell lennie egész nap, és nem szabad megvárni a szomjúság érzetét. Ha a szervezet mégis túlhevül, a pácienst le kell hűteni, a folyadékot pedig apránként kell pótolni. Az egészségi állapot romlása esetén hívják a 155-ös segélyhívószámot.

0 HOZZÁSZÓLÁS