2019. március 6., 16:42

A Belügyminisztérium már vizsgálja az újságírók átvilágításával kapcsolatos gyanút

Az újságírók átvilágításával kapcsolatban felmerült gyanút már vizsgálja a Belügyminisztérium ellenőrzési osztálya egy ügyész felügyeletében. Mindezt Denisa Saková belügyminiszter erősítette meg a szerdai kormányülés után.

Denisa Saková
Fotó: TASR

„Mindez a Kuciak-gyilkosság nyomozásának keretén belül történik, több információval nem rendelkezem. Amennyiben úgy dönt, a Különleges Ügyészi Hivatal tájékoztatni fog" – tette hozzá Saková.

A miniszter szerint minden egyes átvilágításra nyomós ok kell. „Amennyiben egy nyomozás, illetve nyomozati anyag miatt világították át a húsz újságírót, felügyelő ügyész jelenlétében, arra a nyomozónak felhatalmazása volt" – magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy hatáskörrel való visszaélés történhetett-e, csak a vizsgálat eredményeinek nyilvánosságra hozása után kíván válaszolni.

Saková szerint az átvilágításokat szélesebb körben kell vizsgálni, mert azok túllépnek a Belügyminisztérium határain. „Az informatizáció értelmében bizonyos adatokat más minisztériumok számára is elérhetővé teszünk. Ezért az átvilágításokkal nemcsak a Belügyminisztériumon belül, hanem a közzétett adatok ismeretében is foglalkoznunk kell" – zárta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.