A belügyminisztérium bejegyezte az Összefogás mozgalmat

ma7 2019. október 22., 15:07

A belügyminisztérium ma bejegyezte az Összefogás mozgalmat - közölték a ma7.sk-val a mozgalom képviselői.

A mozgalom szeptemberben kezdett bele az aláírásgyűjtésbe, s alig három hét alatt majd’ 18 ezer támogató aláírást adott le a belügyminisztériumhoz. 

Soha vissza nem térő alkalom nyílt arra, hogy a politikum egységesítése és a korrumpálódott politikusok félreállítása egyszerre végrehajtható legyen. A szlovákiai magyar közéleti reform karnyújtásnyira van, a mozgalom bejegyzésével most már minden technikai feltétel adott"

- olvasható a mozgalom közleményében.

„Az elejétől deklaráltuk, hogy célunk az összefogás és a megújulás. A magyar választók az egység mellett ugyanis változást is akarnak, és csak egy őszinte és hiteles magyar lista lehet sikeres a választásokon. Mi az elejétől transzparens módon jeleztük, milyen prioritások és elvek mentén tudjuk elképzelni az együttműködést, milyen platformot kínálunk” – mondta Mózes Szabolcs, a mozgalom egyik alapítója.

Remélem, hogy az MKP vezetése is a korrekt, átlátható és együtt megalkotandó feltételre mond majd igent, s nem hagyja, hogy a Híd elnöke kihasználja, újra szétrombolja a Magyar Közösség Pártját”

– fejtette ki Orosz Örs társalapító.

0 HOZZÁSZÓLÁS