9 református programot támogat a Bethlen Gábor Alap

hirek.sk 2012. július 04., 10:48
POZSONY. A Szlovák Református Keresztyén Egyház egyházközségei által benyújtott 8, továbbá a Calvin János Teológiai Akadémia 1 programja szerepelt sikeresen az idei "Bethlen-pályázaton".
A Bethlen Gábor Alap "A magyar kultúráért és oktatásért" idei központi pályázatán belül 400 millió forint támogatásban részesülnek a határon túli magyar szervezetek, intézmények. Ezen a pályázaton a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház egyházközségei által benyújtott nyolc projekt, illetve a Calvin János Teológiai Akadémia programja szerepelt sikeresen. A tervek megvalósítására összesen 4,5 millió forintot hagytak jóvá.

A központi pályázaton a bátorkeszi egyházközségnek két programját is pozitívan bírálták el. A VII. Bátorkeszi István Napokra és a nyári táboroknak a megszervezésére 500-500 ezer forintos támogatást kaptak. 400 ezer forintot kapott a Zempléni Református Egyházmegye a lelkipásztorok szakmai továbbképzésere és a Gömöri Református Egyházmegye a Magyar Református Egyházak Javainak Tára programjának támogatására.

A Fiatal Reformtátusok Szövetsége az augusztus elején Kovácspatakon megvalósuló ÉlesztÕ Országos Ifjúsági Találkozóját és a Calvin János Teológiai Akadémia könyvtára állományának a gyarapítását is szintén 500-500 ezer forinttal támogatta a Bethlen Gábor Alap.

A királyhelmeci egyházközség Koinonia jótékonysági alapja is 500 ezer forintot kapott a Kárpát-medencei Vakációs Bibliahét programjának a megvalósítására. Ugyanennyi támogatást kapott a csicsói református lelkészi hivatal a gyülekezeti szabadidős programok eszközeinek beszerzésére. A rimasimonyi egyházközség pedig 700 ezer forint hozzájárulásban részesült a missziós szabadidő és konferencia központ kialakítására.
Forrás: Reformata.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS