2019. július 29., 11:54

2020. február 29-én kerülhet sor a parlamenti választásokra

A parlamenti választásokra nagy valószínűséggel 2020. február 29-én kerül sor – ismertette Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke. A koalíciós szerződés fél évvel a választások előtt jár le.

dankojul.jpg
Fotó: DennikN – Tomáš Benedikovič

Danko elismerte, hogy a koalíción belül vannak nézeteltéréseik, de a választásokig mindenképpen kitart amellett, hogy a koalíciót egyben tartsa.

Arra a kérdésre azonban már nem tudott választ adni, hogy mind a 76 képviselő is kitart-e a februári választásokig.

Lehet Bugár és Fico már nem fog velem találkozni, nem tudom, hogy tervezik, ők tapasztaltabb politikusok. Én azonban az utolsó pillanatig igyekezni fogok egyben tartani a koalíciót. Szükségem van a Smer és Bugár szavazatára, hogy keresztülvigyek dolgokat, nekik is szükségük van az én képviselői frakciómra”

 – nyilatkozta.

Danko elmondta, hogy nem minden tetszik neki abból, amit Robert Fico és a Smer akar, és nem mindennel ért egyet. Nagyon sok konfliktus jellemzi őket a koalícióban, de mindenek előtt szükség van a megállapodásra.

A koalíciójukat a házassághoz és a családhoz hasonlította, ahol szintén nem lehet csak úgy kilépni és elmenni, majd később visszajönni. Ki kell tartani jóban-rosszban - véli Danko.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.