HIRDETÉS

Visszavonultatják Davide Astori mezszámát

hirek.sk 2018. március 06., 14:25
FIRENZE. A Fiorentina és a Cagliari futballklub is visszavonultatja a vasárnap elhunyt Davide Astori mezszámát. A Fiorentina pedig szimbolikusan meghosszabbította elhunyt csapatkapitánya szerződését, hogy így segítse annak családját.

A két egyesület kedden jelentette be Twitter-oldalán, hogy többé egy játékosuk sem viselheti a 13-as mezt. A 31 évet élt hátvéd ugyanis 2008 és 2016 között a Cagliariban - illetve kölcsönben a Romában és a Fiorentinában -, majd 2016 és 2018 között a Fiorentinában is ezt a számot viselte.   

A firenzeiek csapatkapitányát vasárnap hajnalban álmában érte a halál, szívrohamot kapott a csapat udinei szállásán. A tragédia miatt az élvonal és a másodosztály vasárnapi mérkőzéseit elhalasztották.   

A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában egyperces gyászszünettel kezdődnek a meccsek ezen a héten, az udinei ügyészség pedig vizsgálatot indított Astori halála miatt.   

Meghosszabbították az elhunyt Davide Astori szerződését

Szimbolikusan meghosszabbította elhunyt csapatkapitánya, Davide Astori szerződését a Fiorentina. Andrea Della Valle, az olasz élvonalbeli labdarúgóklub tulajdonosa még hétfőn jelentette be, hogy a vasárnap hajnalban, 31 éves korában elhunyt hátvéd fennmaradó fizetését megkapja családja.   

Az egykori válogatott játékos éppen ezen a héten hosszabbította volna meg a szerződését. Erre már csak szimbolikusan kerülhetett sor, hogy az idényenként 1,3 millió eurós fizetésével is támogassák élettársát és lányát.

A hatósági boncolásra kedden (ma) kerül sor, Astorit szerdán felravatalozzák az Olasz Labdarúgó Szövetség firenzei edzőközpontjában, a temetése pedig csütörtökön lesz a Szent Kereszt templomban (Basilica di Santa Croce).

Április elején rendezik a vasárnapról elhalasztott mérkőzéseket

Április 3-án és 4-én rendezik az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnap elhalasztott mérkőzéseinek többségét a La Gazzetta Dello Sport című itáliai sportnap beszámolója szerint.

A liga hétfői közleménye szerint a Benevento-Hellas Verona, a Chievo-Sassuolo, a Genoa-Cagliari, a Torino-Crotone és az Udinese-Fiorentina meccseket április 3-án és 4-én rendezik, az Atalanta-Sampdoria meccset pedig április 11-én.   

Az AC Milan-Internazionale rangadónak a vörös-feketék Európa Liga-kötelezettsége miatt egyelőre nem találtak új időpontot. A tervek szerint az Olasz Kupa döntőjét - amelyben az AC Milan ellenfele a Juventus lesz - május 9-ről elhalasztják, a milánói bajnoki derbit ezen a napon, a kupafinálét pedig május 20-án rendeznék.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS