2024. május 24., 08:38

Villám csapott agyon egy futballedzőt

Egy másodperc is elég volt a tragédiához az észak-franciaországi Courrires városkában. Csütörtök este az ottani focicsapat edzésén lecsapott a villám, és éppen az edzőt találta el, aki ezt nem élte túl. További hat ember megsérült, közülük ketten súlyosan, írja a szlovák hírügynökség a helyi ügynökségek és a DPA alapján.

villám
Fotó: Pixabay

A rendőrség információi szerint a villám áldozata egy 33 éves férfi, akinek megállt a szíve és a kihívott orvosok hiába tettek meg érte mindent, már nem tudták újraéleszteni.

Egy 44 és egy 25 éves férfit súlyos sérülésekkel, erős mellkasi fájdalommal szállították a közeli város kórházába. A mentők további négy férfit láttak el könnyebb sérülésekkel, többek között égési sérüléseik voltak és fejfájásra panaszkodtak. Őket is bent fogták a kórházban.

A sportpályán az edzőn és a sérülteken kívül a villámcsapás idején további 29 ember tartózkodott. Ők sokkot kaptak, de sérüléseket nem szenvedtek. A helyszínre öt mentő és 25 mentős, valamint pszichológusokból is álló orvoscsoportok vonultak ki.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.