2022. július 23., 18:18

Viharok váltják a hőséget

Változás jön az időjárásban, végre kipihenjük magunkat a rendkívüli hőségből, de más veszélyekre is fel kell készülnünk. A szombat felhősödést hozott Szlovákia területére, és meghozta az első viharokat is, vasárnap pedig enyhülést hoz a lehűlés, tájékoztat az iMeteo.sk portál.

vihar
Fotó: pixabay.com
képünk illusztráció

„A következő órákban változás áll be az időjárás eddigi jellegében, amely napos, száraz és mindenekelőtt rendkívül meleg volt” – mondják a meteorológusok. Fokozatosan jelentősen több vihar várható, főleg északon.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet tájékoztatása szerint szombat délután és este is viharjelzés érvényes Közép- és Kelet-Szlovákiában.

A figyelmeztetést adtak ki Besztercebánya megyére, Zsolna, Kassa és Eperjes megye szinte valamennyi járására, valamint a Trencsén megyében található Privigyei járásra. A szakemberek szerint az adott területeken heves záporral, széllökésekkel, jégesővel járó viharok fordulhatnak elő, ami a kisebb patakoknál átmeneti vízszintemelkedést és árvízi eseményeket okozhat.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.