2022. augusztus 28., 20:37

Vigyázat! Újra akcióban csalók az Instagrammon

A kiberbűnözők mindig új módszerekkel és trükkökkel próbálkoznak a személyes adataink ellopására, hogy hozzáférhessenek a bankszámláinkon lévő pénzhez.

Instagram
Fotó: unsplash.com

Ha Ön használja az Instagramot, bizonyára észrevette, hogy az utóbbi időben hirtelen megnőtt azoknak az idegeneknek a száma, akik megjelölik Önt a bizonyos összegű, leggyakrabban 1000 eurós pénznyerésről szóló bejegyzéseikben, írja a tvnoviny.sk portál.

A csalók ezekkel a leggyakrabban használt kifejezésekkel próbálják meggyőzni Önt arról, hogy nyert: „Ha meg vagy jelölve, nyertél!” Ha meg vagy jelölve az Instagramon, 1000 eurót nyersz!”; „Töltsd le az alkalmazást, és gyűjtsd be a nyereményed!”

Ezt követően már csak az alkalmazást kell letölteni, regisztrálni, és állítólag a miénk a pénz.

A csaló megbízhatónak tűnő számlát nyitott, aminek sokan bedőltek, így több tízezer euróhoz jutott. A TV Nova szerint ahhoz, hogy az ilyen posztok hitelesnek tűnjenek, fotókollázst is mellékelnek hozzájuk egy ismert bankintézet hitelkártyájának fotójával. Az idézett forrás szerint azonban egyik cseh bank sem indított hasonló akciót. Ezért nagyon óvatosnak kell lenni, és fokozottan figyelni a csalókra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.