Valamit vissza akarunk adni a hazának! - Megjelent a Magyar7 legújabb száma

2020. november 5., 08:11
ma7

Ezzel a címmel közöl a hetilap nagyinterjút Nyerges Attilával, az Ismerős Arcok frontemberével.

A Nélküled kultikus dal szerzőjével Pomichal Krisztián beszélgetett.

Fontos témákat, tartalmas olvasnivalót kínál ezúttal is a Magyar7. A lap közéleti rovatában ezúttal is dominál a koronavírus elleni harc és annak állomásai.

magyar7 45

A siker ára címmel Kolek Zsolt közéleti rovatvezető írását olvashatjuk a múlt hét végi országos tesztelésről, de ezt a témát taglalja Molnár Judit főszerkesztő vezércikke (A józan ész győzelme) is. További két publicisztikai írást közöl a lap. Az egyik szerzője Haják Szabó Mária, aki a franciaországi merényletek kapcsán írja le gondolatait (Szabadság-e a gúnyolódás?), a másiké Fülöp Antal (A nyolcadik parancsolat). 

A gazdasági rovat cikke ezúttal a kormányzat mezőgazdasági reformtervezetét veszi górcső alá. Matus Tibor rovatvezető cikke A közösséget vagy az egyént szolgálja-e a termőföld? címet viseli.

piac

Más külpolitikai írást is találunk a hetilapban, ugyancsak Kolek Zsolt tollából, aki az ukrajnai helyhatósági választások magyar sikereiről számol be (Összefogás és siker – ellenszélben). Befejező, 3. részét közli a lap Popély Gyula történész tanulmányának, aki a cseh politika első világháború alatti ténykedését vizsgálja.

A kulturális rovatban könyvismertetőt olvashatunk Pomichal Krisztiántól, aki egy izgalmas könyvet, David Goodhart Úton hazafelé c. regényét méltatja. 100 éve született Gyönyör József jogtörténész, közíró, akinek megkerülhetetlen – és mégis szinte elfeledett – alakjára Juhász Dósa János emlékezik. A kultúrtörténet iránt érdeklődő olvasók Lacza Tihamér tollából ezúttal az első magyarországi tájfotósról olvashatnak.

A Tájaink rovatban természetesen ismét sok régiós írást, portrét, tudósítást találunk.

Kaszmán Zoltán a jubiláló helytörténésszel, Csáky Károllyal készített interjút, Fábián Gergely pedig a rozsnyói református gyülekezet új lelkészét mutatja be. Virsinszky Tamás a rimaszombati evangélikus templom tornyának felújítását ismerteti, míg Agócs Szorák Emese a Medvesalja központi településének, Egyházasbástnak az élni akarását mutatja be. Királyréven is sokat tesz az önkormányzat azért, hogy otthon tartsa a fiatalokat, a községbe Szomolai Andrea látogatott el egy riport erejéig. A vállalkozót a vevő tartja életben, vallja a királyhelmeci Kalapos Árpád, akivel Zsebik Ildikó beszélgetett. Bokor Klára a párkányi Összevont Magániskola Magyarországon aratott sikeréről számol be, Reczai Lilla pedig a nyárasdi Tekergők színjátszócsoport vezetőjével készített interjút. Ugyancsak egy felvidéki kis tehetséget mutat be Nagy-Miskó Ildikó a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpontból, Radi Anita pedig a Dévényi-tetőről pillantott le a Duna és a Morva találkozási helyén.

kavezo_45_het_magyar7_kiajanlo.jpg

Domonkos Andor kutatóorvos a lap Kávézó rovatában arról ír, miért félnek (alaptalanul) az emberek a védőoltástól. Bekecs alatt Nyárád tere címmel közli a hetilap Kenyeres Oszkár legújabb hazajárós, utazásra serkentő cikkét. Babos Kitti néhány világsztár ügyét ismerteti, pontosabban azt, hogyan viselkednek a celebek a koronavírus elleni küzdelemben. Természetesen nem hiányzik a lapból az Íz-Lelő, amelyben Szabó B. Csilla receptjét olvashatjuk, amely egy ínycsiklandozó levest és egy fölöttébb érdekes pitét mutat be. Az autós rovatban Vas Gyula egy nem akármilyen Citroent mutat be a gépkocsik szerelmeseinek.

A sportrovatban a Ferencváros első pontjáról ír Rajkovics György, míg a sportrovat vezetője, Rajkovics Péter az új erőre kapó magyar futball esélyeit latolgatja nemzetközi téren.

Az olvasók a hetilap legújabb számában is megtalálják a szokásos tv-műsort és a keresztrejtvényt, míg a hátsó borítón egy kis gömöri falu, Melléte Árpád-korból származó templomáról olvashatnak.

Ne feledjék: a Magyar7, a felvidéki magyarok konzervatív hetilapja a postahivatalokban is kapható!

Kövesse facebook oldalunkat is!