2022. június 19., 13:00

Újabb magyar, a világon egyedülálló fejlesztés

A napokban kerül forgalomba, a gyógyszertárak polcaira az első gyógynövényalapú, vény nélkül kapható fájdalomcsillapító, amelynek a Herbapirin nevet adták.

herbapirin
Fotó: Facebook

A gyógynövények kivonatát tartalmazó fájdalomcsillapító készítmény fő hatóanyaga a szalicin, azaz a fűzfakéreg kivonata, amelyből gyógyszerészeti eljárások során szalicilsavat állítanak elő, amely sok fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszer máig is használt alapanyaga.

A készítmény kemikáliák nélkül segíthet izom- és ízületi fájdalmak kezelésében, a gyulladásos folyamatok csökkentésében, azok visszaszorításában.

A szalicinen túl a további három fő összetevő a rosmarini aetheroleum, vagyis a rozmaring illóolaj, amelynek kivonata jótékony hatással lehet az izom- és ízületi fájdalmak kezelésében.

A másik a Curcumae longae extractum, a kurkuma kivonata, mely csökkentheti a gyulladásos mediátorok képződését, ezáltal pozitívan hathat a gyulladás folyamatára, annak elmúlását felgyorsíthatja.

Végül pedig a Pycnogenol, vagyis a fenyőkéreg kivonata. A pycnogenol hatóanyaga jótékony hatással lehet az osteoarthritis okozta ízületi fájdalmakra, illetve csökkentheti a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek szükségességét.

Leginkább azok számára jelent segítséget, akik nem akarják szintetikus gyógyszerekkel feleslegesen terhelni a szervezetüket - írja a Világgazdaság.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.