2023. május 18., 17:07

Újabb csalásokra figyelmeztet a rendőrség

A rendőrség figyelmeztet, hogy megnövekedett a közlekedési balesetekkel kapcsolatos csalások száma. Az elkövetők célja az, hogy pénzt csaljanak ki az idősektől. 

rendőrautó szalag
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR

Az elmúlt időszakban két 74 évestől nőt egy nap alatt több ezer eurót raboltak el csalárd eljárások révén, szinte azonos forgatókönyvek alapján. Mindkét esetben a csalók egy közlekedési baleset történetét használták fel, amelyben egy gyermek a lányaik hibájából megsérült, és a szülei anyagi kártérítést követeltek.

Az első esetben egy idősebb ligetfalusi nő hitt egy álrendőrnek és egy sürgős segítségkérésnek. Ezért aztán a betétkönyvi megtakarítását egy ismeretlen személy számlájára továbbította, így az idősebb nő 9006 eurót veszített.

A pozsonyi rendőrök egy csalás ügyében is nyomoznak, amikor egy másik nő készpénzt és értéktárgyakat dobott ki egy táskában lakása ablakán. Egy hamis ügyvéd arra utasított az idős állampolgárt, hogy adja át minden megtakarítását és ékszerét, ha nem akarja, hogy lánya börtönbe kerüljön, a csalók több mint 11 500 euróval lettek gazdagabbak. A rendőrség az esetek megnövekedett száma miatt fokozott óvatosságra intette az időseket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.