2022. július 19., 18:18

Új információs portál tájékoztat a magyarországi turizmusról

Új információs hírportált indított a Magyar Turisztikai Ügynökség, az igyutazunk.hu oldalon folyamatosan frissülő cikkek, elemzések jelennek meg a magyarországi turizmusról - mondta Jakab Zsófia, a szervezet vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán kedden.

igyutazunk.hu
Fotó: igyutazunk.hu

A portál fő adatbázisa a 2019-ben bevezetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, amely 45 ezer magyarországi szálláshely naponta beérkező átfogó, aggregált információit, a vendégérkezések adatait tartalmazza.

Emellett felhasználják a mobilcellák információit, a bankkártyák adatait és a közösségimédia-aktivitásokat - közölte, hozzátéve: ez

lehetővé teszi az adatvezérelt döntéshozatalt, segítséget nyújt a turisztikai szakembereknek és az ügynökség marketingjéhez.

Az adatokból prognózist is készítenek.

Az elmúlt két év számos nehézséget okozott a turizmusnak, de a júniusi vendégéjszakák száma (4 millió) már 50 százalékkal túlszárnyalta az egy évvel korábbit,

az adatok alapján az ágazat „fokozatosan elindult felfelé”

- mondta Jakab Zsófia.

Közölte: közel 39 millió vendégéjszakát várnak idén a 2019-es 42 millió után.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.