HIRDETÉS

Turisztikai vásár Pozsonyban

hirek.sk 2018. január 27., 09:25
POZSONY. 24. alkalommal nyílt meg Szlovákia legnagyobb turisztikai vására, az ITF Slovakia. A pozsonyi seregszemlén 17 ország közel 350 kiállítója van jelen, hogy bemutassa aktuális idegenforgalmi kínálatát a szakmának és a nagyközönségnek. A kiállítás vasárnapig tart nyitva.

A csehországi Morva-Szilézia megye a turisztikai vásár külföldi partnere. Standjuknál a régió látnivalóit kínálják az érdeklődőknek.

Magyarországról Hévíz és a balatoni régió van jelen. A térség idegenforgalmi ajánlatát kifejezetten a szlovákiai közönségre szabták.

A turisztikai vásáron mindig kiemelt szerep jut a fővárosnak, Pozsonynak is.

Renács Szilvia, a Pozsonyi Turisztikai Régió munkatársa portálunknak elmondta, a főváros klasszikus kínálattal van jelen a vásáron. Ezen kívül azonban tavaly megjelent két tematikus anyaguk is. Egyik a koronázással kapcsolatos, a másik Pozsonyt, mint zöld övezetet mutatja be, mivel a pozsonyi erdő csak pár kilométerre van a fővárostól.

Az idei vásár belföldi partnerei Zsolna és Nyitra megye. Utóbbinál arra törekedtek, hogy a magyar határ menti wellness-kínálatot és sportolási lehetőségeket hangsúlyozzák, de kiemelik a történelmi látnivalókat is.

Roman Vanco, Nyitra megye turisztikai osztályának vezetője reméli, hogy a magyar turisták száma nőni fog a régióban. "Sok energiát fektetünk abba, hogy a környező országok vendégeit megszólítsuk, vagyis a magyarokat, lengyeleket és cseheket. Remélem, hogy a munkánk meglátszik majd a számokon is" – mondja Nyitra megye turisztikai szakembere.

Tavaly több mint 4 millió vendég látogatta meg Szlovákiát az első háromnegyed évben. Az ágazatot felügyelő közlekedési tárcánál az utolsó negyedévben további 8 százalékos növekedést regisztráltak. Érsek Árpád miniszter úgy véli, a mutatók jó alakulásában annak is szerepe van, hogy Szlovákia egy biztonságos hely. "Emellett Szlovákia tud ajánlani meleg vizes fürdőt, a Tátrát és a síelés lehetőségeiből mindent".

Szlovákia a hazai vendégek szempontjából is erősödött. Az utazás kiállításon a külföldi ajánlatok mellett ezért évről évre nagyobb hangsúlyt kapnak a belföldi kínálatok.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS