cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. május 1., 14:54

Túrázni menne? Papír térképe van?

A túra során figyelembe kell venni, hogy nem mindenhol van olyan térerő, amely képes mobiltelefonon megjeleníteni a térképet. 

térkép
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pexels

Ilyenkor megfizethetetlen a klasszikus, papíralapú változata. Főleg azokon a helyeken, ahol először járnak turisták – figyelmeztet František Šiller, a Szlovák Turisztikai Klub (KST) elnöke.

Úgy gondolja, ha egy turista fel van készülve az útjára, kirándulására vagy túrájára, akkor semmi komolyabb probléma nem lepi meg. „A KST a Harmaneci Katonai Térképészeti Intézettel (VKÚ) együttműködve évente több térképanyagot frissít, hogy a papírtérképek naprakészek legyenek” – magyarázta Šiller.

Elmondása szerint a terepen dolgozókat gyakran zavarják olyan előre nem látható helyzetek, mint például a hirtelen időjárás-változás. "És a szántóföldön menedékházat vagy menedéket találni olyan, mint tűt keresni a szénakazalban" - jegyezte meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.