2021. december 31., 15:35

Túl a hatodik hullámon

Humorbonbonok az év utolsó napján: minden félnótásra tizenkét hatökör jut, Németország hamarosan bezöldül, na és persze hogyan aludjunk úgy egy konferencián, mintha mozgólépcsőn haladnánk felfelé?

fül
Fotó: Pixabay
A lakosság átoltottsága elérte a 125 százalékot

A két éve dúló koronavírus-járványnak immár a hatodik hulláma is lezajlott Európában, miközben a lakosság átoltottsága elérte a 125 százalékot.

A szakemberek szerint a teljes immunitás eléréséhez minimum 182 százalékos átoltottságra lesz szükség, mivel minden félnótásra tizenkét hatökör jut, ami jelentősen megnöveli a népesség számát.

A negyedik oltás felvétele után az epidemiológusok és virológusok megfigyelték, hogy a 30–45 év közötti férfiaknak megnő a fülük és az orruk, s ennek köszönhetően hamar visszanyerik a hallásukat és a szaglásukat. A hírt követően férfiak tömege vonult az utcára a kontinens fővárosaiban, követelve, hogy a másodlagos nemi jellegüket növelő oltásban szeretnének részesülni.

A zöld Németországért
scholz
Fotó:  TASR

Olaf Scholzot, Németország új kancellárját korábban, az előző kormány egyik belső vitájában egyik kollégája egy hupikék törpikéhez hasonlította. Mivel Scholznak van humora, nem kérte ki magának a minősítést, hanem megpróbált előnyt kovácsolni belőle. Ezzel ugyan magára ragasztotta a jelzőt, ám ez nem jelenti azt, hogy az új német kormányt le kellene becsülni.

Kék szín ide vagy oda, Németország hamarosan bezöldül.

A berlini kormány rövidesen betilt minden energiafogyasztásra alkalmas üzemet, eszközt és háztartási gépet. Ez alól csak a kézzel hajtott mákdaráló és a balkezes sörnyitó lesz kivétel. Ugyancsak tilos lesz a németeknek a karácsonyi ünnepek során az Ó Tannenbaum éneklése, mivel a fenyőfa azt az érzetet keltheti bennük, hogy a fát el lehet tüzelni, márpedig az új kormány hivatalba lépése óta tüzet rakni sem megengedett.

Biden, az álmodó
biden
Fotó:  TASR/AP

Az amerikai karácsonyi könyvpiac új bestsellere lett Joe Biden elnök könyve, amelynek már a címe is izgalmas:

Hogyan aludjunk úgy egy konferencián, mintha mozgólépcsőn haladnánk felfelé?

A könyv részletesen leírja, hogyan kell szundikálni tárgyalás, gyaloglás, színpadra való bakugrások közepette úgy, hogy az ember ne törje ki a nyakát. A legizgalmasabb fejezetben az elnök azt a történetet is elmeséli, hogyan tudott édesdeden aludni egy tornádó magjában, miközben japán kamikazék köröztek a feje fölött. 

Áttörés a klímakonferencián
repulo-szelfi.jpg
Fotó:  archívum

Az idén klímakonferenciát tartottak Glasgow-ban.

A küldöttek mintegy négyszáz repülőgépen érkeztek, sokan magángépen (akadt köztük, aki saját tankhajón), hogy megtárgyalják, hogyan kellene szabályozni a személygépkocsik károsanyag-kibocsátását,

valamint a tehenek által kibocsátott bélgáz mennyiségét. A nagy egyezkedés során megtárgyalásra került az is, hogyan segíthetnék az európai autógyártást, hogy elkerüljék a csiphiány miatti nagy leállásokat. Többen azt javasolták, hogy a beoltottak vállából vegyék ki a csipeket, és azzal pótolják a kiesést. Így a háromszor oltott, és a csipjüket feláldozó emberek között minden hónapban kisorsolnak egy-egy Dacia személygépkocsit.

Megjelent a Magyar7 2021/51-52. számában. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.