2019. december 5., 10:51

Transzszülei akarnak kasztráltatni egy ötéves fiút Skóciában

Nagy-Britannia első, úgynevezett transzpárja az ötéves gyermekét akarja nővé változtatni.

szivárvány zászló transzneműek
Fotó: Pixabay

Rogersék Skócia első transznemű párja. A 21 éves Jody és a 27 éves mostohaapa, Greg (aki egyébként nőnek született) elhatározták, hogy ötéves fiukat, Jaydent inkább átalakítják lánynak - írja a 888.hu.

Az anya szerint a család „normális életet” élt, amíg Jayden – aki részleges hallással született – felépült egy műtétből. A fiú ekkor állítólag azt mondta, hogy

utál fiú lenni, és hogy ő valójában lány, és a Disney Jégvarázs című animációs filmjéből Anna hercegnőre akar hasonlítani.

Később lányruhát akart hordani, ezért a transzpár úgy döntött, hogy akkor mennek és vesznek neki lányoknak szánt ruhákat.

Sokan azt gondolják, hogy a páros csak a figyelem felkeltése miatt csinálja ezt a fiukkal, amit ők persze tagadnak, mint ahogy azt is, hogy kényszerítették volna a gyermeket.

Azt sem ismerik el, hogy befolyásolja a fiú döntéseit az, hogy milyen környezetben, kikkel nő fel. Az anya kijelentette, hogy már a kezdetektől tudta, hogy a párja, Greg 16 éves korában megváltoztatta a nemét. Greg viszont azt mondta, hogy a fiúra nem lehetett hatással az ő nemváltó beavatkozása, mert a fiúnak sosem beszélt a múltjáról.

Jayden tanítói és barátai állítólag elfogadták az átváltoztatást, és a szülők szerint az illetékes védőnői szolgálat is tud a dologról.

A felelősségteljesnek nem nevezhető anya elmondta: a szociális munkások is láthatják, hogy Jayden jól gondozott, és nincs oka aggodalomra. Csak azt akarjuk, hogy Jayden örüljön és büszke legyen saját magára, bármi lesz is belőle.

A fiú egy Young People's Gender Service nevű glasgow-i klinika várólistájára került, mert még túl fiatal a hormonkezelésekhez.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.