2019. május 4., 16:13

Trabanttal szelték át a fekete kontinenst - 30 ezer kilométert autóztak a magyar kalandorok

Három hónap alatt 30 ezer kilométert autóztak a Trabant-expedíció tagjai Afrika úttalan útjain. Ahogy ők mondják a Verne-hős Willy Fogg nyomába eredtek.

Trabant-expedíció
Médialapozó
Fotó: blikk.hu

Jules Verne hőse 80 nap alatt kerülte meg a földet, az egyenlítők hossza pedig 40 ezer kilométer – mondta  el a Blikknek Vadász Zsolt, a Trabant-expedíció vezetője, aki 80 nap alatt hódította meg a fekete kontinenst.

Mindezt minimális költségvetéssel: egy Trabanttal. 

Az idén újabb afrikai kalandok következtek, ahol elsősorban a nomád életet kutatták és próbálgatták a Szaharában. Ebben a részexpedícióban Mitala Nikolett volt a társa, majd újabb partnerével, Nagy Andrással az Atlasz hegységet járták be, és megmászták a Toubkal 4167 méteres csúcsát - számolt be élményeiről a lapnak Vadász Zsolt.

Kép forrása: blikk.hu

Következő állomásuk, immáron Varga Zsolt világbajnok szolnoki vízilabdázóval, a dél-marokkói homokdűnék és Magas-Atlasz vidéke volt – idézte fel a kalandor, aki a sivatagban és az Atlasz hegységben is sátorban vagy szabadban aludt útitársaival annak ellenére, hogy a nappali hőmérséklet a 30 fokhoz, az éjszakai pedig inkább a fagyponthoz volt közel.

A Trabant-expedíciónak mindig van humanitárius vonatkozása: ezúttal az Afrika Másként Alapítványnak segítettek be.

A hely és nyelvismeretük, valamint a kapcsolataik bevonásával támogatták a szállítmányok célba jutását, útjuk során 2 kontinenst, 9 országot érintettek. 

Kép forrása: blikk.hu

Elajándékozták a felszerelést

Mivel a Trabant csomagtere igencsak véges, ezért az expedíció tagjai különleges szokást alakítottak ki: a megvásárolt túrafelszereléseket, sátrakat, polifoammatracokat eladományozzák a túrák végén.

Trabant-expedíció
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék