cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. november 8., 13:32

Sztársegítség járvány idején

Óriási felelősségük van a sztároknak, hiszen rengetegen figyelnek rájuk. A kialakult helyzetben is példát kellene mutatniuk valamilyen szinten. Szerencsére ez sokaknak sikerült, néhányan azonban inkább csendben maradhattak volna.

Kim Kardashian az elmúlt években elképesztően felforgatta a női testről való gondolkodást. Arról lehet vitázni, hogy mennyi jót és rosszat eredményezett összességében a szépségideál megváltoztatása, de talán fölösleges lenne. Ettől még tény marad, hogy Kim óriási bizniszt csinált a vékony derék, kerek fenék párosból. Egyik saját márkája a sok közül a Skims névre hallgató, eredetileg alakformáló fehérneműket forgalmazó webshop. A sztár nagyon gyorsan rájött, hogy a járvány és a karantén időszakában nem az alakformálás a legfontosabb, és a nőknek eszük ágában sincs fűzőt viselni a kanapén ülve a vékonyabb derék reményében.

Az üzlet az üzlet

A Skims gyorsan reagált a kialakult helyzetre, és a megszokott alakformáló termékek mellé aktuális darabok párosultak. Piacra dobták a kényelmes otthoni szetteket, melegítőket, puha pizsamákat és köntösöket. Mindent, amire szüksége lehet egy nőnek, aki otthonról dolgozik és a kényelmet részesíti előnyben. A legtöbb ember ilyenkor nem a legújabb irányzatokat figyeli, arra viszont sokan rádöbbentek, hogy nincs elég kényelmes, otthoni ruhájuk. Kim ötlete tehát nem ördögtől való, az azonban már sokaknál kiverte a biztosítékot, amikor maszkokat is forgalmazni kezdett. A bőrszínek különböző árnyalataiban kapható maszkok tényleg tökéletesen illeszkednek az arcra, nem feltűnőek, rugalmasak és még az áruk sem rúg az egekbe. Nyolc dollárba kerül darabja, tehát nem olcsó, más luxustermékek árához képest azonban nem veszélyes.

Kim ennek ellenére támadások kereszttüzébe került, amikor meghirdette, hogy a termékek árából befolyt összeggel nehéz helyzetben levő gyermekeket segítő alapítványt támogat. Sokak szerint elfogadhatatlan, hogy a jótékonykodást használja vásárlásösztönzésre, és még így is az ő nyeresége a legnagyobb. A Skims emellett 10 ezer maszkot is adományozott mélyszegénységben élőknek.

Önzetlenül

A járvány nemcsak azokat sújtotta, akik megfertőződtek, hanem azokat is, akik a korlátozások miatt elveszítették a munkájukat. Így különösen időszerűvé vált, hogy akinek az anyagi helyzete engedi, az segítsen másokon. Rengeteg híresség támogatott különböző szervezeteket. A legtöbben maszkokat vásároltak vagy pénzt adományoztak.

Meghan Markle és Harry herceg úgy döntött, nemcsak anyagilag segítik a rászorulókat, hanem szó szerint kézbe veszik a dolgokat. Los Angelesben csatlakoztak egy kezdeményezéshez, és ételt szállítottak ki a szegényeknek és azoknak, akik valamilyen krónikus betegséggel küzdenek, így nem biztonságos számukra a járvány ideje alatt a bevásárlás. A hercegi pár rengeteg időt és energiát ölt a segítségbe. Ők készítették el, maguk csomagolták az ételt, majd pedig maszkban és kesztyűben szállították házhoz.

Ha mindez nem lenne elég és felmerülne bárkiben a kérdés, hogy a maradék szabadidejükben mivel foglalkoztak, a válasz egyszerű: más fontos ügyek mellett is kiálltak. Mióta függetlenedtek a királyi családtól, teljesen visszafogták a nyilvános szerepléseiket, így a virtuális konferenciák tökéletes átmenetet képeztek a visszatéréshez. Olyan fontos témákról tartottak beszélgetéseket a járvány ideje alatt, mint a klímaváltozás, a nők jogai, a lánygyermekek iskolalátogatáshoz való joga, az internetes zaklatás és egyebek. A lényeg, hogy ők tényleg maximálisan kihasználják a járvány időszakát, és jó példát mutatnak másoknak!

Akik nem mutattak jó példát

Kylie Jenner még a járvány első hullámában 183 millió követőjével osztott meg egy videót, amelyben továbbította az egészségügy kérését, hogy mindenki maradjon otthon, ne hagyja el az otthonát, maradjon mindenki önkéntes karanténban. Néhány órával később a paparazzik lefotózták Kylie-t, ahogyan éppen a barátaival szórakozik. Ugyanez történt a testvérével, Kendallal is, aki azzal érvelt, hogy szüksége volt egy kis levegőre, ezért hagyta el 4 hálószobás, medencés, kertes luxusotthonát. Mintha ott nem lett volna elég oxigén.

Ennél jobban már csak Justin Bieber és a felesége égette le magát a sztárok közül. Amikor rengeteg ember veszítette el a munkahelyét és került utcára a járvány miatt, Justin Bieber kifejtette, ők megérdemlik, hogy jól élnek, és nem sújtja őket a krízis, mivel ők megdolgoztak azért, hogy gazdagok legyenek. Ezzel hatalmas kommentháborút robbantott ki, hiszen a legtöbb ember keményen dolgozik, mégsem mondhatja el magáról, hogy gazdag. Bieberék pedig gazdag szülők gyerekeként születtek, így a vagyonuk nagy részét nem a saját kemény munkájuknak köszönhetik.

Stresszlevezetés

Szép számmal akadtak olyan hírességek is, akik úgy gondolták, fontos, hogy foglalkozzunk a járvány okozta stresszel. Tény, hogy az embereknek a megszokottnál sokkal több frusztrációval kell szembe nézniük ebben az időszakban, és ezt hiba lenne a szőnyeg alá söpörni. A színésznő Jennifer Garner például meséket olvasott fel a közösségi oldalán, hogy az anyukák a felolvasás ideje alatt pihenhessenek, a gyerekek pedig boldogan álomba szenderüljenek. De sok zenész koncertezett online, ami hatalmas élményt jelentett a rajongóknak, hiszen legtöbben még sosem vehettek részt kedvencük koncertjén, most pedig ingyenesen megtehették ezt a virtuális térben. Természetesen a sztárok beszélgetései sem maradtak el, így olyan oldalukat is megmutatták, amit eddig nem ismerhettünk. És legalább ezalatt nem gondoltunk arra, mi történik a világban.

Megjelent a Magyar7 2020/45.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.