2021. augusztus 26., 08:26

Szőrös barátainkat ünnepeljük: kutyák világnapja

Bár a kutyagazdik vélhetően minden nap hálásak kedvenceiknek puszta létezésükért is, augusztus 26-án világszerte ünnepeljük négylábú barátainkat.

picur
Fotó: ma7
Miért jött létre a kutyák világnapja?

Ma már szinte mindennek van világnapja, miért pont a kutyáknak ne lenne? De a kezdeményezés nem emiatt született meg, hanem egy igen nemes cél érdekében.

Az ötlet Colleen Paige író, környezetvédő, kutyakiképző, állatvédő fejéből pattant ki 2004-ben.

Az augusztus 26-i dátumot azért választotta ki, mert családja ezen a napon fogadta örökbe első kutyáját, Sheltie-t, amikor Colleen 10 éves volt.

A világnappal minden kutyát ünnepelni szeretne. Felhívni a figyelmet az örökbefogadásra, a menhelyi kedvencek szomorú sorsára.

Szinte lehetetlen felsorolni azt a sok különböző munkát, amiket a kutyák az embernek végeznek. És mit kapnak cserébe? Néhány jutalomfalatot és simogatást. Ennyi kell nekik csupán.

kutya
Fotó:  ma7

Colleen fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy minden kutya egyaránt értékes és szerető társ lehet. Egy dolgot viszont nem támogat és erősen elítél: a szaporítókat. Azokat a személyeket, akik önös érdekből vezérelve kisemmizik négylábú barátainkat a pénzért.

A National Dog Day Foundation nevű alapítvány azért hívta életre, hogy minden egyes évben összejöjjön annyi adomány, hogy tízezer nehéz sorsú kutyán tudjanak segíteni.

Kedvencednek az a legnagyobb öröm, ha értékes időt tölthet veled. Ha pedig nincs saját kedvenced, látogass meg egy menhelyet vagy küldj nekik adományt. Az állatotthonok rácsai mögött élő kutyusoknál nincs hálásabb teremtmény a bolygón.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.