2022. június 22., 13:15

Szörnyű orvosi hiba az egyik pozsonyi kórházban: a jó szemét operálták ki egy betegnek, aki így megvakult

Ki gondolná, hogy a 21. században még előfordulhat olyasmi, hogy valakinek nem a beteg szervét, hanem az egészségeset távolítják el. Pedig éppen ez történt a pozsonyi ruzsinói kórházban, ahol egy páciensnek nem a beteg szemét távolították el. S így most mindkét szemét és látását elveszítette.

A műtétet, a TASR információi szerint, egy elismert és gyakorlott szemorvos végezte, aki azóta már nem dolgozik a betegellátásban.

A kórház a súlyos orvosi műhiba nyomán számos intézkedést hozott. Az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal is vizsgálódik az ominózus ügyben.

A kórház a pórul járt betegnek és családjának minden támogatást – egészségügyit, lelkit és szociális jellegűt – megad, hogy enyhítse a következmények súlyosságát.

Nagyon érzékenyen kezeljük ezt a tragikus eseményt, természetesen az érintettekkel kommunikálunk és minden téren segítőkészek leszünk”

– reagált Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője.

A balul elsült műtétet követően a kórház átképezte a szemklinika személyzetét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.