HIRDETÉS

Szociológus: bármely migráns jobb, mint a hazai népesség

hirek.sk 2018. január 24., 07:47
BUDAPEST. A Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület felügyelőbizottságának elnöke szerint a bevándorlás azért is jó, mert szinte mindenhonnan olyanok érkeznek, akik eleve jobbak, mint a hazai népesség - írta cikkében az Origo.

A hírportál Melegh Attila egy 2015-ben az Origónak adott interjújából idézett, amelyben a szociológus arról beszélt, hogy Magyarország milyen jól járna, ha befogadná a migránsokat, akik majd gazdasági növekedést hoznak az országnak, és feltöltik a hiányszakmákat, például "orvosok lesznek".

A cikk szerint Melegh Attila "sötét jövőt jósolt" a befogadást megtagadó Magyarországnak: elfogy a népesség, és a nyugdíjrendszer is összeomlik bevándorlók nélkül. Szerinte az ország és a kormány "igazán örülhetett volna az akkor éppen 150 ezer fős illegális határátlépő tömegnek, hiszen nagy a verseny az országok között a bevándorlókért".

A hírportál megjegyezte, hogy a szociológus annak a Menedék - Migránsokat Segítő Egyesületnek felügyelő bizottsági elnöke, amely színeiben Szél Bernadett, az LMP társelnöke programvezetőként dolgozott, és amelyet Soros György "bevándorláspárti spekuláns" támogat.

Forrás: MTI/origo.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS