2018. december 31., 18:06

Szigorúan humor, avagy ami a 2018-as hírekből kimaradt

Napjainkban egyre megszokottabb jelenség a cibertámadás. Szlovákiában is több esetben megtörtént ilyen az idén. 2018-ban ismeretlen tettesek meghekkeltek több kórházat és állami intézményt. Támadásuknak áldozatul esett az állami hírügynökség is, amikor hetekig nem jelentek meg hírek. A tettesek után azóta is nyomoznak (mondanunk sem kell, sikertelenül), ám a hírgyárak szerencsére hamarosan ontani kezdték a híreket. Ezekből csemegéztünk.

Humoros
Galéria
+7 kép a galériában
Bugár és Danko kis híján összeköltözött

Bugár Béla és Andrej Danko még tavasszal elhatározta, hogy összebútoroz. A szétválaszthatatlan páros egyébként akkoriban szerette volna eljátszani az Ikrek c. film új adaptációját, csak nem tudnak megegyezni, melyikük legyen Deni de Vito, és melyikük Arnold Schwarzenegger. Impresszáriójuk már tárgyalásba kezdett Andy Wajnával. Végül az ötlet kútba esett, és nagyot csobbant.

Soros György Felcsútra költözik

George Soros, a tőzsdespekuláns úgy döntött, hogy Magyarországra költözik. Előbb egy Balaton melléki villát szemelt ki magának, végül mégis úgy határozott, hogy Felcsútot választja, mert ott van a világ egyik legszebb kisvasútja, a kis Gyuri bácsi pedig már apró gyermekként atavisztikus vonzódást érzett a vonatokhoz. A hírre a felcsúti polgárok tömegével kezdtek áramot vezetni a kerítésükbe, abbéli félelmükben, hogy Sorossal migránsok özönlenek be a nyugodt kis településre. A magyar miniszterelnök lapzártánkig nem nyilatkozott az ügyben. Soros tettét az indokolja, hogy egy szeptemberi reggel beleért a keze a bilibe, s ekkor tudatosította, véget ért az amerikai álom, ideje továbbállni.

Tologatható fűnyíró
Tologatható fűnyíró

Robert Fico új lakhelye

A kormányfői posztról menesztett Robert Fico nemrég a pozsonypüspöki vasútállomás közelében levő akácosba költözött. Kedvenc újságírói egy kartonpapírokból összetákolt kalyibában találtak rá. Mint mondta, a krémje után szeretné megismerni a társadalom alját is. Arról nem ejtett szót, hogy a Bonaparte nevű épületben továbbra is fenntartja-e a lakását, és visszatér a haveri körbe, vagy csak egy rövid kirándulást tesz az élet sűrűjében.

Tüzes szekerek

Novemberben jubileumról emlékezett meg a szlovák vasút: a hónap utolsó hetében gyulladt ki a tizedik vonat Szlovákiában. A pezsgőbontás ugyan elmaradt, de úgy hírlik, hogy a pozsonyi főpályaudvaron emléktáblát helyeznek el, amely kétnyelvű lesz: magyar és kopt, amivel a közlekedési tárca példát akar mutatni az országban érvényesülő kétnyelvűség érvényesüléséről. A koptok egyelőre nem reagáltak az örömhírre.

Elkezdték az R–7-est építeni

Tavasszal megtörtént az első kapavágás az épülő R–7-es gyorsforgalmi út építésénél. A közlekedési miniszter ugyan nem jelent meg az ünnepélyes aktuson, mert éppen Szoroskőnél tartott tiltakozó megmozdulást és félutas útelzárást, amivel a saját kormánya és a saját személye ellen tiltakozott. A kivonuló újságírókat egy traktor nyergéből hadonászva hajtotta el, akárcsak a rendőröket is, akik meg akarták szondáztatni.

Szorgalmas kisvállalkozók juthattak támogatáshoz a földművelésügyi minisztérium újabb pályázatána köszönhetően
Szorgalmas kisvállalkozók juthattak támogatáshoz a földművelésügyi minisztérium újabb pályázatána köszönhetően

Szaporodj, magyar!

Jövőre demográfiai robbanás várható a szlovákiai magyarság körében. Szociológusok szerint 2019 augusztusában várhatóan több ezer gyermekkel több fog születni. A mestercselt Jaroslav Rezník, az RTVS vezérigazgatója és Lovász Attila nemzetiségi főosztályvezető és kurátor ötlötte ki a Gemer nevű pozsonyi kocsmában, ahol eldöntötték, hogy december közepétől január közepéig szüneteltetik a szlovák televízió magyar adását, hogy a vészesen fogyó magyarságnak legyen ideje nemi életet élni.

Hejőpapi – DAC: 11:1

Meglepő vereséget szenvedett el nyári előkészületi mérkőzésen a DAC csapata a magyar 7. liga tizedik helyezettjétől, a Hejőpapi FC csapatától. A barátságos meccs balul kezdődött, már az első percben öngóllal remekeltek a sárga-kékek. Bayo olyan bravúrosan indította el a kezdőkörből a labdát, hogy az egyenesen a DAC kapujában landolt. A folytatás sem volt szerencsésebb, az első félidőben öt gólt rúgott a Borsod megyei csapat, ebből kettőt Lokomotív II. szerzett. Még szerencse, hogy ikertestvére, a félelmetesen csámpás Lokomotív I. nem játszott. A DAC edzője a meccs után zokogva vonult az öltözőbe, míg a klub tulajdonosa, Világi Oszkár annyi unicumot ivott meg Orbán Viktorral, hogy fél óra leforgása alatt eladta a klubot.

Régi himalájai gyógymód székrekedés ellen
Régi himalájai gyógymód székrekedés ellen

Brüsszeli capriccio

Az Európai Bizottság új határozata szerint 2019 januárjától a migránsok a bankkártya és a szabad vízum mellé olyan zöld kártyát is kapnak, amely emberi jogaik korlátlan kiteljesedését teszi lehetővé. A belső-afrikai feltételezett agysebészeknek és mikrobiológusoknak az unió tagállamai területén alanyi jogon jár majd az ingyenes orvosi ellátás, ötcsillagos szállodai apartmán, amelyben thai-masszázs és erotikus szolgáltatás is benne foglaltatik. Ha a szállodák megtelnek, a városi önkormányzatok kötelesek lesznek polgáraik házát a rendelkezésükre bocsátani. Helyette az őshonos európaiak szerényebb ellátást kapnak, ahol minden polgár egyharmadnyi ágyra lesz jogosult, s minden 100 emberre jut egy folyosói vécé. Nagyobb migránsbeáramlás esetén az unió polgárai maringotkákat kapnak. Ezeket a posztszocialista országokból fogják beszerezni. Az értelmiség köteles lesz minden héten egy napot a migránsok szállásain takarítani, esti mesét mondani az afrikaiaknak, természetesen szuahéli nyelven. Ehhez minden tartományi, megyei és járási hivatal köteles lesz nyelvi kurzusokat biztosítani. Aki elmulasztja a nyelvtanulást, három hónapos áristommal büntethető.

Érsek Árpád közlekedési miniszter javaslatára egyre többen közlekednek gépkocsi nélkül
Érsek Árpád közlekedési miniszter javaslatára egyre többen közlekednek gépkocsi nélkül

Irány az Irány!

Gál Gágor igazságügyi miniszter szerint a Most Híd Holnap Szakadék újra összeállna a Szmerrel és az Eszenesszel. A bejelentés a legutolsó közvélemény-kutatás után hangzott el. A felmérés szerint, ha most lennének a parlamenti választások Lovákiában, ismét a Róbertek által vezetett Irány nyerne elsöprő többséggel (88%), míg az Eszenesz és a Most Híd Holnap Szakadék pedig a maradékon osztozna. Márpedig osztozni szeretnének továbbra is, szigorúan az ország érdekei miatt. Rossz nyelvek szerint néhány ezer hektár felvásárolatlan föld miatt Kelet-Szlovákiában, ahol ugyan sosem fog autópálya épülni, de az állam így is kivásárolja azokat, hiszen nagy a rokonság, és hátha az ukránoknak egyszer kedvük szottyan arrafelé kerékpárutat és csokoládégyárakat építeni.

Jean-Claude Juncker leszokik

Nyilvános bejelentést tett Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (még) elnöke. Leszokik. Az egykori luxemburgi miniszterelnök (törpekirályság Európa peremén) január elsejétől felhagy az orbánozással, és nem iszik többé egy korty vodkát sem. Helyette gönci barackkal fogja gyógyítgatni az isiászát. A fogadalmat követően az Európai Parlamentben leszakadt a plafon, így az ülést be kellett rekeszteni. A honatyák először csak nagy robajt hallottak és bűzt éreztek, majd azt hitték, terrortámadás áldozatai lettek, de a biztonságiak hamar megnyugtatták őket, hogy csak az elfuserált álmennyezet zuhant le, és Jávor Benedek levette a cipőjét.

Forradalmian új technológiával építik a pozsonyi körgyűrűt
Forradalmian új technológiával építik a pozsonyi körgyűrűt

Jubileum

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte meg önmagát a napokban az egyetlen felvidéki magyar napilap, az Újsó. A hetvenedik évfordulón elhangzott, hogy a bátor sajtótermék mindig is független tudott maradni, különösen az utóbbi években, és különösen az olvasóktól. Az agg korba érkezett lap minden rendszert átvészelt, ami nem csoda, hiszen az első betűtől az utolsóig magyarul készül, s mint tudjuk, magyarnak lenni nagy és szent dolog, és főleg bátor, amikor azt senki sem tiltja. A lap igazgatója a jubileumon Tőzsér Árpád verséből idézett: „nem hajlunk se új, se régi úrnak!” Az ünnepség végén minden mai és egykori munkatárs ajándékba kapott a lap soros kiadójától, a Pentától egy dévédét, amely a Gorillák a ködben című nagy sikerű filmet tartalmazza.

Álljon meg a menet

A német alkotmánybíróság döntése alapján Németországban hivatalosan is bevezették a többneműséget. Ezentúl nemcsak férfi és nő létezik, hanem transznemű, transzformátornemű és dinamónemű egyed is. Valamint az emberi fajnak legalább hetedhét alfaja, és mind azonos jogokkal bír. A német alkotmánybíróság dolga azonban ezzel nem ért véget, mert néhány nap után hozzá fordult egy alsó-neuerburgbrüngi tisztes polgár, aki azt nehezményezte, hogy egyetlen gyermekét nem akarták lónak anyakönyvezni. A vaskos jogsértésen felháborodott polgár ügyében három hét múlva döntenek a derék bírák. Ugyanakkor a német köz- és írott nyelvben több szólásmondás használatát is megtiltották, például: Álljon meg a menet, farka van a menyasszonynak! Nem a farok miatt, hanem a menyasszony miatt, aki lehet, hogy menyember.

Új beruházó érkezik Szlovákiába. A Mercedes Benz G-kategóriás, ökológiai autókat gyártó üzemét jövőre kezdik építeni.
Új beruházó érkezik Szlovákiába. A Mercedes Benz G-kategóriás, ökológiai autókat gyártó üzemét jövőre kezdik építeni.

(Megjelent a Magyar7 c. hetilap 51-52. heti karácsonyi duplaszámában.)

Humoros
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.