2022. január 24., 11:35

Szexuális erőszak miatt vettek őrizetbe egy ismert LMBTQ-aktivistát

Fizikai és szexuális erőszakkal, valamint szexuális zaklatással gyanúsítják az állam által támogatott LMBTQ-szervezet, a Le Refuge (Menedék) alapítóját és élettársát – közölte a Figaro cikke alapján a Mandiner hírportál.

Szivárványos zászló
Fotó: Pixabay

Nicolas Noguier-t, a Menedék alapítóját öt férfi elleni nemi erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítják – közölte az eljáró ügyész. Élettársát, Frédéric Galt – ő igazgató volt a szervezetnél – két férfi vádolja szexuális zaklatással. Az áldozatok száma a Le Figaro cikke alapján ennél akár több is lehet, de voltak akik végül nem tettek vallomást.

Az alapító Noguier 18 évig elnök is volt, tavaly azonban igazgatóként dolgozó élettársával együtt elbocsátották, mert gazdasági csalásokra derült fény a szervezetnél. Ezekben az ügyekben a vizsgálat még zajlik.

Noguier egyébként azt állítja, hogy egy társkeresőn fotót küldött nemi szervéről egy férfinak, aki ezután szexuális kapcsolatot akart vele. Ő ezt visszautasította, mire a férfi megzsarolta, hogy ha nem fekszik le vele, akkor közzéteszi a képeket. Ebből alakult ki szerinte az a helyzet, aminek a vége fizikai és szexuális erőszak vádja lett. 

A Menedék az egyetlen államilag támogatott LMBTQ-szervezet Franciaországban, több mint 30 fizetett alkalmazottja, és 450 önkéntese van. Tevékenysége szerint azoknak a felnőtt homoszexuálisoknak segít, akiket homofób támadás ért.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.