2019. december 31., 15:40

Szépkorúak tanácsai a fiatalabb generációnak

A sokat megélt idős emberek tanácsait nem árt megfogadni, hiszen bölcsességük, élettapasztalatuk, az átélt jó és rossz pillanataik, amiken életük során átmentek, jó szűrői az élet igazi fontosságainak.

Fotó: metro.co.uk

Az Egyesült Államok Missouri-i idősek otthonában rendhagyó kezdeményezésbe kezdett, melynek sikere arról tanúskodik, mennyire szüksége van a 21.század emberének ezekre az egyszerű köntösbe bújtatott életigazságokra.

Minden nap egy idős ember jótanácsát osztották meg az intézmény Facebook oldalán, a tanácsadó nevével és korával együtt egy fehér táblára írva.

Olyan útmutatásokat olvashattunk, mint például:

,,Mindig fizesd be számláid!''- emlékeztet a 89 éves Bonnie, de a 81 éves Edna jótanácsa sem elhanyagolható, miszerint: ,,Lassíts! Nem kell mindig rohanásban lenned!''

Gyerekekhez szól a 99 éves Leota: ,,Légy jó gyerek és kedves mindenkihez!''. Waunita javaslata azonban mindenkié: ,,Egyél, igyál és légy boldog!''

Az a jó ezekben a mondatokban, hogy mindenki megtalálhatja a magának valót attól függően, élete melyik szakaszában van éppen, a 81 éves Rose javaslata a fiataloknak szólhat: ,,Szerezz jó képesítést! Légy kedves a szüleiddel!'' A 88 éves Dace mindenkit óva int: ,,Próbálj meg távol maradni a bajtól!''

Beneta (91) szép mosolya mögött is komoly üzenet áll: ,,Élj boldog és tiszta életet! Tedd meg Istent életed központjává, engedd, hogy vezessen és utat mutasson neked! Szeress minden embert, ez teszi boldoggá az életet.'' A 77 éves Roger amolyan férfias egyszerűséggel annyit üzen: ,,Légy jó ember!''

Az egyik legnagyobb sikert aratott üzenet pedig kétség kívül a 91 éves Bob-é volt, amely így szól: ,,Találj valakit, akit szerethetsz és tartsd meg őt szeretetben!'', felesége volt a múzsája ennek az üzenetnek, akivel 71 éve éltek házasságban az üzenet készítésekor. 128 000 megosztás és egy hashtag (#belikebob - légy olyan, mint Bob) volt a jutalma ennek a pár szónak.

Ezek a tanácsok akár újévi elhatározásokként is megállhatják a helyüket, de ha nem is, arra mindenképp érdemesek, hogy megálljunk és elgondolkozzunk rajtuk egy kicsit.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.