magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. október 6., 20:32

Szabadlábon védekezhet a vasárnapi tragédia okozója

Szabadlábon védekezhet Dušan D., aki ittasan okozott tragikus közlekedési balesetet vasárnap Pozsony belvárosában. Öt ember meghalt a balesetben.

pozsonyi baleset
Fotó: TASR

Csütörtök este a Pozsony I. Járásbíróság előkészítő eljárást vezető bírója szabadlábra helyezte. A döntés nem jogerős, az ügyész panaszt nyújtott be – tájékoztatott Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője.

„A bíróság nem találta megalapozottnak a szökés és az elrejtőzés veszélyét a kiszabható magas büntetés miatt, és nem találta megalapozottnak a bűnismétlés veszélyét sem” – közölte a szóvivő.

„Az előkészítő eljárás bírója közölte, az őrizetbe vételről szóló döntés nem ítélethozatal, azaz a cselekmény súlyos következménye sem indokolja a gyanúsított vizsgálati fogságba helyezését" - mondta Adamčiak.

Az ügyész panaszáról a Pozsonyi Kerületi Bíróság fog dönteni október 14-i nyilvános ülésén.

„Nem értünk egyet ezzel a döntéssel, de tiszteletben kell tartanunk" - reagált Juraj Chylo ügyész. A hétvégi baleset körülményeiről nem nyilatkozott.

A gyanúsított nem válaszolt az újságírók kérdéseire.

Dušan D. ellen általános veszélyeztetés miatt folyik büntetőeljárás, ha bűnösnek találják, 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztésre vagy akár életfogytiglani büntetésre is ítélheti a bíróság. A gyanúsított vasárnap este ittas állapotban a Zoch utcai autóbuszmegállóban várakozók közé hajtott, a baleset következtében öten életüket vesztették, sokan megsérültek.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.