HIRDETÉS

Surján Lászlót javasolja az Európai Polgár Díjra Nagy József

hirek.sk 2014. augusztus 28., 13:54
BRÜSSZEL, POZSONY. Surján Lászlót, az Európai Parlament (EP) volt néppárti alelnökét, a Charta XXI Mozgalom alapítóját jelöli az EP által alapított Európai Polgár Díjra Nagy József, a Most-Híd párt EP-képviselője.
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Nagy József hangsúlyozta: Surján László KDNP-s politikus, aki az idén nyáron lezárult ciklus végéig volt EP-képviselő, korábban az Antall-kormány minisztereként, pártelnökként, majd európai politikusként "éveken át fáradozott a közép-európai népek megbékéléséért, a megmaradásért és az egymás támogatására épülő közös jövőért".

A Most-Híd politikusa emlékeztetett arra, hogy Surján László 2010-ben Charta XXI Mozgalom néven civil kezdeményezést indított, amelynek immár csaknem hatezer fős támogatói bázisa van. A mozgalom célja, hogy "embertől emberig segítse kötni a megbékélés szálait Közép-Európában" - méltatta Nagy József a kezdeményezést.

"Surján szakmai és kulturális vonalon egyaránt szervez megmozdulásokat, melyek a Charta XXI eszméjét hirdetik. Programjaiba bekapcsolja a régió neves művészeit, illetve megszólítja az ifjúságot. A mozgalom szigorúan politikamentes, nem fogad el támogatást egyetlen politikai párttól sem" - hangsúlyozta a néppárti EP-képviselő.

Az Európai Parlament által 2008-ban alapított Európai Polgár Díjat olyan személyek kaphatják, akik kivételes elkötelezettségről tesznek tanúbizonyságot a tagállamok polgárai közötti kölcsönös megértés elmélyítése és szorosabb integrációja terén, vagy olyan programokat dolgoznak ki, amelyek kifejezésre juttatják az EU alapjogi chartájában foglalt értékeket. A díjra magánszemélyeket és szervezeteket is lehet jelölni. Minden EP képviselő egy jelöltet javasolhat, a díjat legfeljebb ötvenen kaphatják meg évente.
Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS