cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. november 2., 19:39

Stílusos és öltöztet a szemüveg

Mivel egyre több ember számára munkaeszköz a számítógép, megszaporodtak a szemüveget viselők. 

szemüveg_divat
Galéria
+7 kép a galériában

Ez ma már esztétikai szempontból sem jelent problémát, hiszen rengeteg stílusos szemüvegkeret közül választhatunk. Olyannyira, hogy sokan tökéletes látással, csupán divatból is viselnek szemüveget.

Átlátszó
Átlátszó
Átlátszó keretek

A fehér és az átlátszó műanyag régen felkeltette a tervezők figyelmét.

A múltban a legkülönfélébb darabokat készítették el ebből az anyagból. Gondoljunk csak az átlátszó ballonkabátokra, a táskákra, amelyekbe bárki beleláthat, vagy akár Kim Kardashian kedvenc átlátszó magas sarkú cipőire. A kiegészítőket sem kerülte el ez a feltűnő anyag, és ha már fülbevalók és nyakláncok is készülnek belőle, a szemüvegek sem maradhattak ki a sorból. A feltűnő, átlátszó keret azoknak igazán jó választás, akik szeretik a világos színeket, hiszen halvány ruhadarabokkal kombinálva mutat a legjobban.

Rózsaszín
Rózsaszín

Rózsaszín köd

2019 színének az intenzív 2018-as intenzív lila után a halvány korallt választották. A neutrálisnak és harsánynak sem mondható szín szemüveg tekintetében is tökéletes lehet, hiszen az öltözködésünkkel hangsúlyossá és visszafogottá is tehetjük. Leginkább a szürke és a neutrális szettekkel harmonizál, amelyek kiemelik a korallszínt.

Ha pedig valami még visszafogottabbra vágyunk, érdemes elkanyarodni a rózsaszín árnyalatok felé.

Őrülten jó minták

Ha szeretnénk követni a divatot, de hosszú távra veszünk szemüvegkeretet, érdemes egy olyan régi-új mintát választani, mint például a teknős- vagy a leopárdminta.

Nem kell leragadni a hagyományos, barna teknősmintánál, ha különlegesebbre vágyunk, érdemes kipróbálni a fehér, a világoskék, vagy a lila színt is. Ezek között minden bőrtónusú és szemszínű egyén talál magához illőt. A lila és a világoskék a barna szemet teszi sugárzóbbá, a hagyományos barna pedig a kék szemmel áll kontrasztban, így szinte vonzza a figyelmet.

Modern minták

Az absztrakt vonalak, a márvány és a szöktetett motívumok egyaránt megjelennek a kereteken. A világos és a sötét színek egyvelegéből alkotott minták nőknek és férfiaknak egyaránt jól illenek.

A márványmintázat kifejezetten szofisztikált, míg a szöktetett lazább összhatást nyújt.

A mogyorószín pedig olyan uniszex választás, amely minden szetthez illik.

Piros
Piros
Vagány piros

A női szemüveg hallatán sokan automatikusan egy piros szemüveget képzelnek maguk elé. Nem véletlenül, hiszen a fekete után a piros szemüvegek jelentek meg először a hollywoodi filmekben is.

Ezt a színt tartják a legnőiesebbnek,

ezzel együtt pedig a mindig fekete színekbe öltöző művészlelkek is előszeretettel hökkentették meg velük a világot 20-30 évvel ezelőtt. Ma már korántsem számít akkora szenzációnak.

Kör alakú
Kör alakú

Kör alakú szemüvegek

Ma már viccesnek tűnik, de a kör alakú szemüveg valaha inkább kínosnak számított,

mint divatosnak. Számos filmben a kevésbé népszerű szereplőt kör alakú szemüveggel „csúfították el”, majd amikor megszabadult a szemüvegtől, máris szebbnek tüntették fel. A trendek azonban változnak, Harry Potter pedig szinte ikonikussá tette a kör alakú keretet. Sok dioptria nélküli, kör alakú divatszemüveg készül azok számára, akik kicsit érdekesebbé szeretnék tenni a megjelenésüket. John Lennon is előszeretettel viselte, így nem véletlen, hogy manapság is a kreativitás, az önkifejezés eszköze.

Fémkeretes
Fémkeretes

Fémkeretek

Az arany és ezüst kiegészítők igazi klasszikusnak számítanak. Ugyanez a helyzet a metálfényű szemüvegkeretekkel is. Legyen szó aranyról vagy ezüstről, a vékony keret természetes dísze lehet az arcunknak. Ezek a keretek minden esetben eleganciát sugároznak, így jó választás lehet azok számára, akikhez ez a stílus áll közelebb, és szeretik a leghétköznapibb öltözéket is elegánssá tenni. Az aviátorforma hosszú évek óta a legnépszerűbbnek számít a napszemüvegek között, nemrég pedig visszaköszönt a retró vonal.

Annak ellenére, hogy eredetileg csak a férfiak nagy kedvence volt, manapság egyre több nő választja ezt a vagány formát.

Teknősmintás
Teknősmintás
Hogyan válasszunk?

Azzal a legtöbben tisztában vannak, milyen színek állnak jól nekik, hiszen erről a ruhaválasztáskor sem feledkezünk meg. A szemünk színe, a bőrünk és a hajunk árnyalata alapján egyszerűen megállapítható, milyen színeket kellene előtérbe helyeznünk.

Arcformánk azonban ennél egy fokkal összetettebb dolog, mégis előnyünkre válik, ha figyelembe vesszük.

Szögletes arcforma esetében az arc csontjai, illetve a homlok a leghangsúlyosabb. Hogy lágyítsunk a vonásokon, érdemes kör alakú vagy ovális szemüveget választani. A szögletes szemüveg még inkább az arccsontra helyezi a hangsúlyt, ami általában nem a legideálisabb, hiszen túl karakteressé, maszkulinná teszi az arcot. A hosszúkás és az ovális arcformát tarthatjuk a legszerencsésebbnek. Ha azt szeretnénk, hogy rövidebbnek tűnjön az arcunk, próbálkozzunk vastagabb, nagyobb méretű keretekkel. A kerek arcot senki sem szeretné tovább kerekíteni, ezért érdemes vékonyabb, szögletes keretet választani.

Megjelent a Magyar7 2019/44. számában.

szemüveg_divat
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.