2018. november 10., 11:04

Soros György keze a holland állami televízióig is elér

Újabb bizonyíték született arra, hogy a migránspárti Soros György uralja a nyugat-európai liberális médiát. Hollandiában épphogy megjelent egy, a bevándorláspárti multimilliárdost bíráló cikk, azt az állami televízió honlapjáról nyom nélkül eltüntették, azaz a sajtófüggetlenségére oly büszke Hollandiában most mégis durván cenzúráztak egy cikket - olvasható az Origo.hu hírportálon.

soros-gyorgy-foto.jpeg
Fotó: Origo
A NOS a holland állami televíziós csatorna. A társaság honlapjára október 23-án kikerült egy cikk, amelyben kritikusan hangvételben írtak a migránspárti multimilliárdosról, Soros Györgyről. Ez teljesen rendben van, Hollandia gyakran hivatkozik magára úgy, mint a sajtószabadság Mekkájára, még akkor is ha, erős a balliberális befolyás az országban. Azonban a cikkel olyasmi történt, amire nem volt példa az oldal történetében: a cikket törölte a társaság az oldaláról, sőt az archívumból is eltüntette. A NOS azzal magyarázza a képmutató és gyáva lépést, hogy túl sok kritikus megjegyzést és kommentárt kaptak a cikk tartalma miatt az oldal szerkesztői.

Annak ellenére, hogy ezt írják magukról: a szabályzatunk nem teszi lehetővé, hogy egy online publikált anyagot töröljünk, ugyanis az megkérdőjelezné az oldalunk függetlenségét. Emiatt nem is nyúlunk az archív anyagokhoz sem. Azonban most mégis így tettek. Az oldal újabb sántító magyarázattal zárja bejegyzését, ugyanis itt már nem a kommentekkel van a baj, hanem a cikk színvonalával, ahogy írják, a cikk olyan pontatlanságokat tartalmazott, amelyek nem felelnek meg az oldal sztenderdjeinek.

A képmutató lépés több kérdést is felvet:

Ha valóban valótlanságokat tartalmazott a migránspárti Soros Györgyről szóló cikk, akkor az hogy kerülhetett ki az oldalra?
Ha ez valóban így volt, akkor miért nem javították ki a hibás részeket, és hagyták publikusnak a cikket?
Miért kellett teljesen elérhetetlenné tenni az anyagot?
A válasz már-már magától értetődik, ugyanis az oldalon korábban már megjelent egy, a magyar sajtószabadságot hazugságokkal támadó cikk, benne az egyik "Simicska-árva", egy új hetilapot alapító ellenzéki főszerkesztő beszél, illetőleg a 24 nevű álhírgyár vezetője.

Összegezve tehát annyi történt, hogy Hollandiában, az olyan Soros-ügynök országában, mint Judith Sargentini, egyik napról a másikra példa nélküli módon eltüntetnek egy Soros Györgyöt szidó cikket. Ironikus és képmutató módon a cenzúra eszközével élő médium érzi úgy, hogy más országot bírálhat - írja az Origo.hu.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.