2019. január 26., 10:41

Sokkoló: ollóval vágta ketté egy kisfiú nyelvét az anya élettársa

Még tart a felderítése annak a megdöbbentő ügynek, ami az Egyesült Államokban történt egy kisfiúval. A gyereket súlyosan bántalmazta saját anyja és az anya barátja; a rendőrség szerint egy ollóval vágták ketté a nyelvét.

gyermekbántalmazás
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Archívum

Az ügy múlt hét szerdán kezdődött, mikor egy orvos rendőrt hívott a hozzá bevitt kisfiú testén található sérülések miatt egy indianai kórházban. A 14 hónapos gyerek nyelve középen kettévált, a heréi meg voltak duzzadva, és a teljes testét zúzódások borították. Mikor a kiérkező rendőr számon kérte a gyerek anyját, Holly Cota-t, a nőnek mindenre volt magyarázata: azt állította, hogy a gyerek többször is kiesett a kiságyából, és nyilván akkor harapta el a nyelvét, ráadásul egyszer az ágyékával érkezett a játékos dobozára, biztos azért duzzadtak a heréi.

A gyereket már nem adták vissza a szüleinek: egy gyermekvédelemmel foglalkozó orvoscsapat megvizsgálta, és arra jutott, hogy a fiú nem haraphatta el hosszában a saját nyelvét - egész egyszerűen azért, mert a fogak nem abban az irányban nőnek. 

A sérülés alapján valaki ollóval vághatta ketté a nyelvet, aminek ráadásul a csúcsa hiányzott. A többi sérülés a heréken és a testen pedig súlyosabb annál, amit egy-két esés okozhat.

Fotó:  Archívum

Mikor az anyát kikérdezték, azt állította, a sérülések idején a barátja, Scott Edwards vigyázott a kicsire. A férfit később letartóztatták bántalmazásért, súlyos testi sértésért és gyermek elhanyagolásáért. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, az óvadék összege 75 000 dollár, Cota szabad lábon védekezhet.

A család barátai semmit nem vettek észre az egészből. Nagyon megdöbbentek, mikor kiderült, mi történt a kisfiúval a négy fal közt.

gyermekbántalmazás
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.