Sok esőre és erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

2020. október 13., 09:42
ma7 | TASR

Kedden is marad a csapadék és az erős szél, figyelmeztet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet, első- és másodfokú riasztást adtak ki az ország több területére.

Fotó: Lamos Csaba

Pozsony és Nagyszombat megyére a nagy mennyiségű csapadék miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben akár 45-80 milliméter eső is lezúdulhat. Mindez pedig kisebb károk keletkezésével járhat együtt.

Másodfokú riasztás érvényes Besztercebánya, Trencsén, Kassa, Nyitra, Eperjes és Zsolna megyére.

Itt az intenzív esőzés miatt helyenként akár 60-100 milliméter csapadék is lehullhat. Ez a mennyiség már fokozott veszélyt jelenthet az emberek életére és komoly károk is keletkezhetnek.

A szél miatt elsőfokú riasztás van érvényben Pozsony, Trencsén, Kassa, Nyitra, Nagyszombat és Eperjes megyében. Ezeken a helyeken 45 kilométer/órás szél várható, de széllökések is várhatók, amikor ez sebesség 65-85 kilométer/órás lehet.

A meteorológusok figyelmeztetnek arra is, hogy a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt a folyók vízszintje jelentősen megemelkedhet és az ország északi és a Bódva mentén a kisebb folyók akár ki is léphetnek medrükből.

Kövesse facebook oldalunkat is!