2021. november 26., 16:41

Romlott a fiatalok lelkiállapota a járványhelyzet miatt

A Median SK ügynökség által végzett felmérés alapján a 16 és 35 év közötti fiatalok öt százalékának sokat romlott a lelkiállapota az új koronavírusjárvány miatt.

fiatalok-preferenciai.jpg
Fotó: TASR

A fiatalok elégedetlenek a jelenlegi politikai és társadalmi helyzettel is. A Median SK „A lelki egészség és a fiatalok elégedettsége” című online felméréséből az következik továbbá, hogy a válaszadók 11 százaléka észlelt jelentős romlást a pszichés egészségében. Körülbelül az egynegyedük észlelt bizonyos romlást, 55 százalékuk viszont csak kisebb romlást észlelt vagy egyáltalán nem észlelt romlást a pszichés egészségében.

A járvány pszichés egészségre gyakorolt ​​hatásairól a leggyakrabban a 16-25 évnél fiatalabb nők, illetve a trencséni, pozsonyi és nyitrai régió lakosai számoltak be.

Az ebbe a korosztályba tartozó szlovákiai polgárok, elsősorban a KDH vagy a Progresszív Szlovákia párt választói főleg a politikai helyzettel és a társadalommal elégedetlenek.

Azok viszont, akik nem érzékeltek vagy csak kisebb romlást érzékeltek, többnyire a Szövetség, az ĽSNS, az SaS vagy az OĽANO választói.

A Median SK ügynökség hosszú távú csökkenő tendenciát figyelt meg a társadalommal vagy általában az élettel való elégedettség egyes kutatási területein. A 16 és 35 év közötti fiatalok hosszú távon a legkevésbé elégedettek a politikai helyzettel, illetve a társadalommal, amelyben élnek. Ellenkezőleg, gyakrabban elégedettek az egészségükkel, a munkájukkal vagy a tanulmányukkal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.