lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2024. január 24., 15:43

Rengeteget keresett a Pénzügyi Hatóság a karácsonyi vásárokon

A Pénzügyi Hatóság emberei a karácsonyt megelőző három hétben átfogó vizsgálatokat végeztek a vásárokban, és azzal szembesültek, hogy sok eladó nem veszi figyelembe az árusításra vonatkozó szabályokat. 

Pozsonyi karácsonyi vásár - 2023
Fotó: Dunajszky Éva

Az Adó-és Vámhivatal emberei ellenőrizték többek között, hogy az árusok használnak-e regisztrált elektronikus kasszát az élelmiszerek, italok, dohánytermékek, illetve más karácsonyi áruk eladásakor.

Három hét alatt a Pénzügyi Hatóság emberei 709 próbavásárlást és 11 online átvilágítást végeztek el, összesen 298 esetben jegyeztek fel törvénysértést, ami a próbavásárlások 42,03%-át, az összesített ellenőrzéseknek pedig 41,39%-át teszi ki.

A legtöbb esetben (196) a bevétel elkönyvelésének elmulasztásáért kellett kiszabni büntetést. A szankciók végösszege elérte a 66 340 eurót.

A Pénzügyi Hatóság ezzel az akcióval nem a büntetések kiosztását tűzti ki célul, mindössze azt szeretnék elérni, hogy az eladók teljesítsék az adókötelezettségeiket, illetve a vásárlóknak minden esetben állítsanak ki számlát. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.