Rendőrök helyett robotkutyákat vetnek be az Egyesült Államok szegénynegyedeiben - VIDEÓVAL

2021. március 16., 15:06
ma7

Az Egyesült Államokban már néhány évtizede militarizálnak rendőri erőket. Most pedig az automatizálás és mesterséges intelligencia felé fordulva, hatékonyabb eszközökkel léphetnek fel a bűnözés ellen.

Fotó: YouTube
Ő Digidog

New York rendőrsége néhány hónapja kapta meg a „Digidog” nevű robotkutyát, amit segítségnyújtásra terveztek. A négylábú robot felügyelőként járja az utcákat, és bármi szokatlant tapasztal, közbelép, mellyel akár életeket is menthet. A 30 kilós Digidog lámpákkal és videokamerákkal van felszerelve, valamint kétirányú kommunikációra is képes. Első bevetése már októberben megtörtént egy brooklyni lövöldözés során, ahol sikeresen beavatkozott.

Azonban a közösségi média egyáltalán nem olyan lelkes a dologgal kapcsolatban, mint a rendőrök. Sokan posztoltak arról, hogy mennyire ellenzik ezt az újítást és a robotot el kéne pusztítani.

Azonban a negatív visszhang ellenére csupán idő kérdése, hogy ezeket a robot kutyákat az olyan szegényebb körzetekbe telepítsék megfigyelésre, ahol magas a bűnesetek száma.

Kövesse facebook oldalunkat is!