2021. december 2., 09:19

Rekordot döntött az idei Cseregyerek programba jelentkező gyerekek száma

Rekordszámú jelentkezővel indult el november 30-án a Cseregyerek 5. évada. A projekt Szlovákián belüli csereprogramot valósít meg szlovák és magyar gyerekek között a nyelvismeret tökéletesítése és egymás kultúrájának megismerése céljából.

óvodások

Az idei programba 124 gyerek jelentkezett be magyar és szlovák családokból, akik az online találkozón megismerkedtek a programmal, az online verzió első kihívásával, s egyben cseregyerek „tesójukkal” is.

A szervezők a programot eredetileg 9 – 14 éves gyerekek számára hirdették meg, de 6 – 8 éves gyerekek is jelentkeztek, így nekik külön Cseregyerek MINI programot hoztak létre.

A program Zuzana Čaputová elnök asszony védnöksége alatt zajlik, s megvalósítását a Szlovák Oktatási Minisztérium, valamint a Kisebbségi Kulturális Alap támogatja. Bővebb információk a programról a www.cseregyerek.sk honlapon, illetve a szociális hálón: www.facebook.com/rozumieme.si.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.