2019. december 18., 15:13

Rátámadtak egy liptói romatelep lakói a lányát védő tűzoltóra. Kiderült, miért

A rendőrség tíz személyt gyanúsított meg a Vázsec községben múlt szerdán történt brutális verekedés ügyében.

Fotó: PZ SR

A rendőrség a Facebook-oldalán számolt be a december 11-én történt esetről a Liptószentmiklósi járásban fekvő Vázsec (Važec) községben.

Múlt szerdán egy kislányt zaklattak a vele egykorú gyerekek a közeli romatelepről. A lány felhívta az anyukáját, aki a férjével együtt érkezett meg a helyszínre. Nem sokkal később a férfi testvére is megjött. A nő miközben megpróbálta feltartóztatni az egyik fiút, a gyerek elesett és beütötte a fejét.

Nem sokkal ezután a közeli romatelepről egy nagyobb csoport megtámadta a lány apját, aki hivatásos tűzoltó. A férfi testvére is megsebesült, sőt az édesanyát is ütések érték. A támadók a hatóságok szerint azzal fenyegették áldozataikat, hogy megölik őket.

A kiérkező mentők a romatelepről származó fiú, valamint a két férfi sérüléseit látták el. Egyikük több mint hét napig gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség nyolc férfit, valamint két nőt gyanúsított meg garázdasággal és testi sértéssel, illetve ezekben való bűnrészességgel.

Hármójuk büntetett előéletű, ezért indítványozták az előzetes letartóztatásukat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.