2019. december 18., 15:13

Rátámadtak egy liptói romatelep lakói a lányát védő tűzoltóra. Kiderült, miért

A rendőrség tíz személyt gyanúsított meg a Vázsec községben múlt szerdán történt brutális verekedés ügyében.

Fotó: PZ SR

A rendőrség a Facebook-oldalán számolt be a december 11-én történt esetről a Liptószentmiklósi járásban fekvő Vázsec (Važec) községben.

Múlt szerdán egy kislányt zaklattak a vele egykorú gyerekek a közeli romatelepről. A lány felhívta az anyukáját, aki a férjével együtt érkezett meg a helyszínre. Nem sokkal később a férfi testvére is megjött. A nő miközben megpróbálta feltartóztatni az egyik fiút, a gyerek elesett és beütötte a fejét.

Nem sokkal ezután a közeli romatelepről egy nagyobb csoport megtámadta a lány apját, aki hivatásos tűzoltó. A férfi testvére is megsebesült, sőt az édesanyát is ütések érték. A támadók a hatóságok szerint azzal fenyegették áldozataikat, hogy megölik őket.

A kiérkező mentők a romatelepről származó fiú, valamint a két férfi sérüléseit látták el. Egyikük több mint hét napig gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőrség nyolc férfit, valamint két nőt gyanúsított meg garázdasággal és testi sértéssel, illetve ezekben való bűnrészességgel.

Hármójuk büntetett előéletű, ezért indítványozták az előzetes letartóztatásukat.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.