2020. április 26., 17:04

Ráhajtottak a hackerek a whiskyre - megtámadták az árverést

Meghatározatlan időre el kellett halasztani világ legnagyobb whisky-magángyűjteménye második nagy tételének elárverezését, mert hackertámadás érte a perthi székhelyű Whisky Auctioneers aukciósházat.

whisky
Fotó: Pixabay.com
Illusztrációs felvétel

A 3900 palackból álló gyűjtemény árverését két részben rendezik az interneten, az első rész februárban rendben lezajlott,

1949 palack mintegy 3,2 millió fontért kelt el.

A második részt április 10. és 20. között rendezték volna. 

A gyűjtemény nagy része háziasítatlan maláta skót whisky.

A gyűjteményt a 2014-ben elhunyt Richard Gooding amerikai üzletember hagyatékából adják el, egyes darabjai a várakozások szerint akár egymillió fontért is elkelhetnek.

A második 1900 palack árverése meg is kezdődött április 10-én, köztük volt egy 1926-os évjáratú Macallan Fine and Rare whisky, amelyet 60 évig érleltek hordóban.

Októberben egy ilyen 1926-os Macallanért 1,45 millió fontot adtak a Sotheby's árverésén.

Az árverés április 20-án fejeződött volna be, de két nappal meghosszabbították, mivel eredetileg azt hitték, hogy a weboldal iránti rendkívüli érdeklődés technikai problémákát okozott - közölte a cég  CNN amerikai hírtelevízióval.

Később azonban

kiderült, hogy hackerek támadták meg a honlapot.

„Április 21-én WhiskyAuctioneer.com észlelt egy célzott, technológiailag igen okos, folyamatos és rosszindulatú támadást honlapunk és adatbázisunk ellen” - írták közleményükben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.