cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. július 27., 11:35

Pozsonyban is megkóstolható lesz az eucharisztikus kongresszus süteménye

Egy évvel ezelőtt, a múlt nyár derekán röppent fel a hír: „Megvan a győztes! Új magyar sütemény született, amelyet megkóstolhatsz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.” És sokan valóban meg is kóstolták a 2021 szeptemberében tartott 52. NEK-en Budapesten. Néhány nap múlva ismét lehetőség lesz rá, mégpedig Pozsonyban a Szent István-napi magyar szentmisét követően.

süti
Karl Zsolt cukrász „Egy falat mennyország” nevű győztes süteményével
Fotó: A NEK és a közösség archívumából

Immár hagyományosan, az augusztus 20-i pozsonyi magyar szentmisére a koronázódomban kerül sor. Idén 17 órakor kezdődik majd az ünnepi szentmise a Szent Márton Székesegyházban, melyre a szervezők sok szeretettel hívják a közösen ünnepelni kívánó jószándékú embereket. Buzdítják a kedves vendégeket, hogy aki teheti, érkezzen vidéke népviseletében, illetve a cserkészek cserkész-egyenruhájukban.

A szentmise után a templom melletti téren megkóstolható lesz a múlt évi NEK hivatalos süteménye, az „Egy falat mennyország”, melyet ez alkalommal is Karl Zsolt cukrászmester készít el a dunaharaszti Karl Cukrászdából.

süti
A döntős alkotások
Fotó:  A NEK és a közösség archívumából

A cukrász a zsűri tavalyi értékelése szerint jól ötvözte termékében a magyar cukrászhagyományokat a Bibliában is megjelenő alapanyagokkal. A pozsonyi tésztába csomagolt, gazdag, gyümölcsös töltelékkel készült sütemény minden kritériumnak megfelelt és a bírálók véleménye szerint jól tudja bemutatni a magyar cukrászati hagyományokat a külföldről érkező vendégek számára is. A győztes alkotásban a narancsos ízvilág mellett megjelenik a mandula, a füge, a datolya, a szilva, a sárgabarack és a méz is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.