Ötven éve gördült le a gyártósorról az első "százas Škoda" – nosztalgiázzon velünk

ma7 2019. augusztus 25., 17:06

Ötven évvel ezelőtt, 1969. augusztus 25-én kezdődött a Škoda 100/110-es modellek sorozatgyártása. Bár újkorában némileg fanyalogva fogadták, a modell egyike lett a gyártó legsikeresebbjeinek, több, mint egymillió példányt adtak el belőle világszerte.

Százas Škoda 1972-ből. Fotó: wikipedia.com

A modell sikerességét jól mutatja, hogy a hátsókerék-meghajtású autók még a kilencvenes évek utcaképében sem számítottak ritkaságnak. Ma már elvétve találkozni velük a hazai közutakon, s ha nagy ritkán szembe jön egy-egy a szlovák utakon, az is inkább egy szépen megőrzött veteránautó, sem mint egy mindennapi használatban lévő közlekedési eszköz.

A 110R motortere. Fotó: wikipedia.com

A Mladá Boleslav-i autógyár a modeltt az 1000 MB, illetve az 1100 MB utódjának szánta.

A Škoda történetének első olyan autója volt, amely elérte az egymillió legyártott példányt, mindezt nyolc év alatt, 1969 és 1977 között. Az egyliteres motorral felszerelt százas Škoda nagytestvére, a 110-es 1,1 literes motorral rendelkezett, de  1970 és '80 között gyártották a 110-es kupé változatát is 110 R néven, amely dizájnjában igencsak hajazott az akkori Porschékra, természetesen azoknál jóval gyengébb teljesítmény, anyag - és összeszerelési minőség mellett.

Ami szép, az szép. 110R coupe Fotó: wikipedia.com

Egy a ČT24 portálnak nyilatkozó autószakértő a modell előnyös tulajdonságai közül annak alacsony árat, kis fogyasztású motorját és remek úttartását emelte ki. Ugyanakkor azt is elismerte, a kocsit igen hamar megette a rozsda, rossz helyen volt benne a motor, és a hűtőfolyadék-rendszer tervezési hibája miatt, a hűtőfolyadék befagyásával is gyakran számolni kellett.

A 110R belseje. Fotó: wikipedia.com

A Škoda 100/110 volt az első olyan autó, amelyet nem a klasszikus szétosztós rendszerben, hanem szabadon meg lehetett vásárolni a kereskedőknél.

Képgalériánk:
Egy kép az eredeti katalógusból. Fotó: skoda-storyboard.com

0 HOZZÁSZÓLÁS