cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. április 21., 19:18

Ossza meg családja igaz történetét!

A „Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, hisz abban, hogy minden család őriz igaz történeteket, melyek megosztásával hozzájárulhatnak a Kárpát-medencében történt emlékek összegyűjtéséhez, megőrzéséhez. Az idén immár 14. alkalommal meghirdetett Életmese írói pályázatra négy korcsoportban még április 25-ig beküldhetőek ezek az életmesék.

pályázat
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pixabay.com

Műfaji kötöttség nélkül, akár rövid terjedelemben is, bármilyen nagyszülőkről, dédszülőkről írt történet sikeres lehet. Ötlet gyanánt mesélhetnek az írók egy emléket idéző régi fotóhoz kötődően, kérdezhetik a szülőket, nagyszülőket egy családi ereklye, közös nyarak, nyaralás, régi gyerekjátékok, foglalkozások, életvitel, életmód, étel és még sok egyéb kapcsán is.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöke, mint a pályázatot támogató egyik szervezet vezetője a részletekre irányítja a figyelmet: „A pályázat Kárpát-medencei részvevőinek a munkáit neves zsűri bírálja el és a legjobb történetek az Életmese kötetben is helyet kapnak, amit a díjazottak ünnepélyes keretek között vehetnek át a nyár folyamán.”

Márton Zsuzsanna és a debreceni szervezők mindenki szíves figyelmébe ajánlják a pályázati kiírást, ami a KCSSZ honlapján érhető el. Az érdeklődők a korábbi évek pályázati anyagából szerkesztett köteteket pedig a Mosolyvirág honlapján találják meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.