2019. február 26., 12:45

Oscar-díj: Rami Maleket „Hollywood fáraójaként” ünneplik Egyiptomban

„Hollywood fáraójaként” ünneplik az egyiptomi közösségi médiában Rami Maleket, aki a Bohém rapszódia című filmben nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat a helyi idő szerint vasárnap este a hollywoodi Dolby Színházban megrendezett 91. Oscar-gálán.

Bohém rapszódia – film
Fotó: puliwood.hu

A 37 éves Malek az első egyiptomi származású színész, aki elnyerte az amerikai filmakadémia elismerését. Köszönőbeszédében Malek felidézte, hogy egyiptomi bevándorlók fiaként látta meg a napvilágot és első generációs amerikaiként az élete történetének egy része épp most íródik.

Az egyiptomiak a közösségi oldalakon adtak hangot örömüknek és büszkeségüknek Malek győzelmét követően.

„Az országunk fantasztikus” – írta Twitter-bejegyzésében Khaled Salah egyiptomi újságíró. „A rossznyelvek a vesztünkre fogadnak, erre az egyiptomi gének Oscar-díjat nyernek egy fiatal férfi révén, aki büszkén vállalja az egyiptomi gyökereit”.

„Malek Oscar-győzelme is azt bizonyítja, hogy a bevándorlók gyermekei bővelkednek a tehetségben és inspirációs forrásként szolgálnak e nemzet számára” – fogalmazott a Twitteren egy Los Angelesben élő egyiptomi űrkutató.

Egyiptom migrációs ügyekkel foglalkozó minisztere, Nabila Makram közleményben gratulált Maleknek a győzelemhez.

A színész januárban a Golden Globe-díjat is elnyerte Freddie Mercury alakjának megformálásáért. Malek a második egyiptomi származású színész, aki Golden Globe-díjat nyert. A néhai Omar Sharif az Arábiai Lawrence és a Doktor Zsivágó című filmekben nyújtott alakításáért is elnyerte az elismerést.

Malek a Mr. Robot című televíziós sorozattal vált híressé. A széria egy Primetime Emmy-díjat hozott számára 2016-ban.

Megosztás
Címkék