Őrület! Tavaly ezen a napon hóvihar tombolt Pozsonyban!

2018. április 19., 16:18

A szélsőséges időjárás kilengések tipikus példája a mai nap összehasonlítása a tavalyi április 19-i nap időjárásával. Amíg tavaly hóvihar tombolt Pozsonyban, erre a hét végére melegrekordot jósolnak a meteorológusok.

Fotó: TASR

Tavaly április 19-én az egész ország a hóvihar következményeivel küszködött. Bár a hőmérő higanyszála épphogy a nulla alatt volt, az utak pár óra leforgása alatt járhatatlanná váltak. A közlekedést a hóvihar okozta átfúvások nehezítették, a gépjárművezetők a jeges szélvédőiket kapargatták. Ehhez képes ma miniszoknyás hölgyek sétának az utcákon, lassan a téli gumi már viccnek számít az autók kerekein.

Nem hiába mondják, hogy az áprilisi időjárás szeszélyes, hiszen ma a hőmérő higanyszála az ország déli vidékein szinte kivétel nélkül elérte a 25 celsius fokot. A meteorológusok a hét végére még nagyobb meleget jósolnak, előreláthatólag hőmérsékleti rekordok dőlhetnek meg.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet Facebook oldalán megjelent képek és videó nem áprilisi tréfa, valóban extrém eltérés van a tavalyi és az idei nap időjárása között. A tavalyi nagykabátot nyugodtan rövidnadrágra cserélhetjük.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS